Julemedisteren er en gammel juletradition fra dengang endnu mere af Danmark var et landbrugsland. Med opskriften fra Bornholmergrisen kan du lave din egen julemedister helt fra bunden
4 Personer
120 Minutes
Medisteren
1 kg
hakket grisekød helst 8-12%, Fra Bornholmergrisen
1 stk.
zittauerløg revet
0.5 tsk.
muskatnød
1 tsk.
ingefær
1 knsp.
nellike
2 tsk.
salt
1 tsk.
friskkværnet sort peber
0.5 tsk.
hvid peber friskkværnet
1 stk.
æg
3 dl
vand koldt
1 dl
finthakket persille
5 stilke
rosmarin frisk
5 stilke
timian
200 cm
svinetarm skyllet, kan for eksempel købes hos din lokale slagter
50 g
smør
1 spsk.
rapsolie
ANNONCE
Sådan gør du
1
Bland hakket grisekød med revet zittauerløg, muskatnød, ingefær, nellike,
salt, friskkværnet sort peber og hvid peber.
2
Tilføj et æg og hæld koldt vand ned i farsen. Farsen skal være smidig og lind, men ikke løs.
3
Bland til sidst med finthakket persille,
rosmarin og timian.
4
Sæt tarmen på pølsehornet på køkkenmaskinens kødhakker. Kom medisterfarsen i tragten og start maskinen.
5
Fyld hele tarmen ud med farsen og slå
en knude i enderne.
6
Kog medisteren ved svag varme i cirka
10 minutter. Steg medisteren i en stor pande med smør og rapsolie, indtil den har en fin gylden farve hele vejen rundt.
Tip!
Anret medisteren på tallerken og servér f.eks sammen med kogte aspargeskartofler, en frisk julesalat og dejlig sovs. Velbekomme!