Hindbærmuffins
SNACKS OG TILBEHøR

Hindbærmuffins

Muffins er super nemt bagværk, som ikke kræver de helt store evner i køkkenet. Her er de med hindbær i – og også gerne friske ovenpå, når du pynter dem før servering.
  • 12 Personer

Ingredienser

125 g smør
90 g sukker
2 stk. store æg
210 g hvedemel
50 g mandelmel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. stødt kardemomme
2 dl. sødmælksyoghurt

Fyld

225 g hindbær
1 dl. sukker

Drys

- hakkede mandler eller hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader. 
  2. 2
    Tag en metalform med plads til 12 muffins frem, og sæt papirforme heri. 
  3. 3
    Kom smør og sukker i en skål, og pisk sammen. Kom de to æg heri, og pisk sammen. Kom mel, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver i en skål, og vend sammen. Pisk nu melblandingen i dejen. Vend yoghurt heri. 
  4. 4
    Kom bær i en skål og vend med sukker. Vend straks bærrene i dejen, og kom i de 12 muffinsforme. 
  5. 5
    Drys med nødder eller mandler. 
  6. 6
    Bag muffins midt i ovnen i cirka 25 minutter. Begynd at kigge efter 20 minutter. De skal nogle gange have helt op til 30 minutter.  

Tip!

Server lune med et glas kold mælk til sommerferiemorgenmad på terrassen eller altanen.