Hindbærmuffins
- 12 Personer
Ingredienser
125 g | smør |
90 g | sukker |
2 stk. | æg store |
210 g | hvedemel |
50 g | mandelmel |
2 tsk. | vaniljesukker |
1 tsk. | bagepulver |
0.5 tsk. | stødt kardemomme |
2 dl. | sødmælksyoghurt |
Fyld
225 g | hindbær |
1 dl. | sukker |
Drys
- | hakkede mandler eller hasselnødder |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Tag en metalform med plads til 12 muffins frem, og sæt papirforme heri.
-
3Kom smør og sukker i en skål, og pisk sammen. Kom de to æg heri, og pisk sammen. Kom mel, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver i en skål, og vend sammen. Pisk nu melblandingen i dejen. Vend yoghurt heri.
-
4Kom bær i en skål og vend med sukker. Vend straks bærrene i dejen, og kom i de 12 muffinsforme.
-
5Drys med nødder eller mandler.
-
6Bag muffins midt i ovnen i cirka 25 minutter. Begynd at kigge efter 20 minutter. De skal nogle gange have helt op til 30 minutter.
Tip!
Server lune med et glas kold mælk til sommerferiemorgenmad på terrassen eller altanen.