Gulerodssalat med rugbrødscroutoner og lufttørret skinke
Salat må gerne være lidt syndigt. Som for eksempel her, hvor vi vender gulerødder og æbler i en fed dressing og topper med skinke og hjemmelavede rugbrødscroutoner.
4 Personer
Ingredienser
3 stk.
gulerødder
1 stk.
æble
4 stk.
mild rød chili
3 spsk.
mayonnaise
1 spsk.
mælk
1 tsk.
blommebrændevin
-
salt og peber
2 stk.
skiver rugbrød
-
lidt olie
125 g
lufttørret skinke
-
bredbladet persille
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skær gulerødderne i små tern, og kom dem i en skål.
2
Overhæld ternene med kogende vand, og lad dem stå i 2-3 minutter.
3
Hæld vandet fra, skyl med koldt vand og afdryp.
4
Skær æble i små tern, og hak chilien fint.
5
Rør mayonnaise med mælk og chili, og krydr med salt og peber.
6
Vend med gulerod, æble og chili.
7
Skær rugbrød i små tern og steg dem sprøde i olie på en pande.
8
Server salaten med skinke, persille og rugbrødscroutoner.