Gulerodssalat med rugbrødscroutoner og lufttørret skinke

Salat må gerne være lidt syndigt. Som for eksempel her, hvor vi vender gulerødder og æbler i en fed dressing og topper med skinke og hjemmelavede rugbrødscroutoner. 
Gulerodssalat med rugbrødscroutoner og lufttørret skinke
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk gulerødder
1 stk. æble
4 stk mild rød chili
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mælk
1 tsk. blommebrændevin
- salt og peber
2 stk skiver rugbrød
- lidt olie
125 g lufttørret skinke
- bredbladet persille

Sådan gør du

  1. 1.Skær gulerødderne i små tern, og kom dem i en skål.
  2. 2.Overhæld ternene med kogende vand, og lad dem stå i 2-3 minutter.
  3. 3.Hæld vandet fra, skyl med koldt vand og afdryp.
  4. 4.Skær æble i små tern, og hak chilien fint.
  5. 5.Rør mayonnaise med mælk og chili, og krydr med salt og peber.
  6. 6.Vend med gulerod, æble og chili.
  7. 7.Skær rugbrød i små tern og steg dem sprøde i olie på en pande.
  8. 8.Server salaten med skinke, persille og rugbrødscroutoner.
  9. 9.Server evt. kødet med citron og kapers.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #forret og #hverdag