Gulerodskage
BAGVæRK

Gulerodskage

God, gammeldags gulerodskage med sød flødeostcreme på toppen og godt med knasende valnødder. 
  • 8 Personer

Ingredienser

350 g gulerod
75 g valnøddekerne
225 g mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
1 spsk. smør
350 g sukker
250 g smør
3 stk. æg
200 g flødeost
1 stk. vaniljestang
250 g flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl gulerødder og riv groft.
  2. 2
    Knus valnødder groft med hænderne.
  3. 3
    Bland mel, bagepulver, kanel og salt.
  4. 4
    Smør en bageform.
  5. 5
    Pisk smør og sukker i en stor skål, til smørret er cremet.
  6. 6
    Tilsæt æg et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.
  7. 7
    Rør forsigtigt først mel, derefter gulerødder og valnødder i blandingen.
  8. 8
    Hæld dejen i formen og bag ved 175 grader i en time til 5 kvarter til den er gyldenbrun.
  9. 9
    Tjek, om den er gennembagt, ved at stikke en kødnål eller et tyndt grillspyd ned i kagen. Hænger der dej ved pinden, skal kagen bage lidt længere.
  10. 10
    Lad kagen køle af i formen.
  11. 11
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  12. 12
    Pisk flødeost med flormelis og vaniljekorn til frosting og fordel over den kolde kage.