Gulerodskage
- 8 Personer
Ingredienser
350 g | gulerod |
75 g | valnøddekerne |
225 g | mel |
1 tsk. | bagepulver |
2 tsk. | kanel |
1 tsk. | salt |
1 spsk. | smør |
350 g | sukker |
250 g | smør |
3 stk. | æg |
200 g | flødeost |
1 stk. | vaniljestang |
250 g | flormelis |
Sådan gør du
-
1Skræl gulerødder og riv groft.
-
2Knus valnødder groft med hænderne.
-
3Bland mel, bagepulver, kanel og salt.
-
4Smør en bageform.
-
5Pisk smør og sukker i en stor skål, til smørret er cremet.
-
6Tilsæt æg et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.
-
7Rør forsigtigt først mel, derefter gulerødder og valnødder i blandingen.
-
8Hæld dejen i formen og bag ved 175 grader i en time til 5 kvarter til den er gyldenbrun.
-
9Tjek, om den er gennembagt, ved at stikke en kødnål eller et tyndt grillspyd ned i kagen. Hænger der dej ved pinden, skal kagen bage lidt længere.
-
10Lad kagen køle af i formen.
-
11Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
-
12Pisk flødeost med flormelis og vaniljekorn til frosting og fordel over den kolde kage.