Gule beder og rødder med perlerug
AFTENSMAD

Gule beder og rødder med perlerug

I vintermånederne serverer vi denne grove blanding af polerede kerner og rodfrugter. Kan du ikke finde gule beder, kan du bruge rødbeder i stedet. 
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl. perlerug
6 stk. gule beder -kan være svære at opdrive, men rødbeder kan bruges 6 gulerødder ( gerne både orange og hvide)
2 spsk. hvidløgsolie
50 g fåreost eller fetaost
- lidt friskrevet peberrod
6 stk. gulerødder (gerne både orange  og hvide)
2 spsk. hvidløgsolie

Sådan gør du

  1. 1
    Tilbered perlerug efter anvisning.
  2. 2
    Vask bederne godt og kog dem møre i ca. 35 minutter.
  3. 3
    Tag dem op og skyl dem i koldt vand.
  4. 4
    Lad dem stå, indtil du kan holde dem, og pil så skrællen af.
  5. 5
    Skær bederne i skiver.
  6. 6
    Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker.
  7. 7
    Kog dem møre.
  8. 8
    Vend perlerug med olie og fordel på fire tallerkener.
  9. 9
    Kom beder og rødder herpå.
  10. 10
    Drys smuldret ost, lidt peberrod og evt. urter på og server.