Gule beder og rødder med perlerug
I vintermånederne serverer vi denne grove blanding af polerede kerner og rodfrugter. Kan du ikke finde gule beder, kan du bruge rødbeder i stedet.

- 4 Personer
Ingredienser
3 dl. | perlerug |
6 stk | gule beder -kan være svære at opdrive, men rødbeder kan bruges 6 gulerødder ( gerne både orange og hvide) |
2 spsk. | hvidløgsolie |
50 g | fåreost eller fetaost |
- | lidt friskrevet peberrod |
6 stk | gulerødder (gerne både orange og hvide) |
2 spsk. | hvidløgsolie |
Sådan gør du
- 1.Tilbered perlerug efter anvisning.
- 2.Vask bederne godt og kog dem møre i ca. 35 minutter.
- 3.Tag dem op og skyl dem i koldt vand.
- 4.Lad dem stå, indtil du kan holde dem, og pil så skrællen af.
- 5.Skær bederne i skiver.
- 6.Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker.
- 7.Kog dem møre.
- 8.Vend perlerug med olie og fordel på fire tallerkener.
- 9.Kom beder og rødder herpå.
- 10.Drys smuldret ost, lidt peberrod og evt. urter på og server.