Gule beder og rødder med perlerug

I vintermånederne serverer vi denne grove blanding af polerede kerner og rodfrugter. Kan du ikke finde gule beder, kan du bruge rødbeder i stedet. 
Gule beder og rødder med perlerug
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl. perlerug
6 stk gule beder -kan være svære at opdrive, men rødbeder kan bruges 6 gulerødder ( gerne både orange og hvide)
2 spsk. hvidløgsolie
50 g fåreost eller fetaost
- lidt friskrevet peberrod
6 stk gulerødder (gerne både orange  og hvide)
2 spsk. hvidløgsolie

Sådan gør du

  1. 1.Tilbered perlerug efter anvisning.
  2. 2.Vask bederne godt og kog dem møre i ca. 35 minutter.
  3. 3.Tag dem op og skyl dem i koldt vand.
  4. 4.Lad dem stå, indtil du kan holde dem, og pil så skrællen af.
  5. 5.Skær bederne i skiver.
  6. 6.Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker.
  7. 7.Kog dem møre.
  8. 8.Vend perlerug med olie og fordel på fire tallerkener.
  9. 9.Kom beder og rødder herpå.
  10. 10.Drys smuldret ost, lidt peberrod og evt. urter på og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #få ingredienser og #vegetar