Glem alt om at købe færdiglavede kebabs, når du opdager, hvor nemt det er at lave dine egne. Disse lamme- og rød peberspyd serveres med en lækker, myntekrydret yoghurtdressing. Nyd dem med en Good Natured Organic shiraz/cabernet sauvignon-rødvin fra Spier. Et virkelig elegant match til den middelhavs-inspirerede ret.
4 Personer
Ingredienser
1 kg
lammekød , benfrit
4 spsk.
Ekstra jomfruolivenolie
2 spsk.
citronsaft , friskpresset
2 tsk.
tørret oregano
1 håndfuld
fintsnittede mynteblade
2 fed
hvidløg , fint revet/hakket
1 stk.
rød peber , skåret i firkanter
1 stk.
rødløg , skåret i firkanter
-
salt efter smag
-
peber efter smag
Til mynte-yoghurt dressingen:
2.5 dl
græsk yoghurt
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.
Ekstra jomfruolivenolie
1 håndfuld
friske mynteblade
-
salt
-
peber
TiIlbehør:
-
salat
-
Frisk brød efter eget valg
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skær lammekødet i mundrette tern og læg det i en stor glasskål. I en mindre skål, bland olie, citronsaft, oregano, mynte og hvidløg og krydr med salt og peber. Hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt. Dæk kødet til i skålen og lad det marinere i køleskabet i nogle timer eller natten over. Næste dag, træk de marinerede kødtern på spyd med skiftevis rød peber og rødløg og sæt til side.
2
Til dressingen: Blend alle ingredienserne sammen i en lille blender, hæld dressingen i en skål og sæt til side.
3
Gril spyddene over varme kul i ca. 4-5 minutter, indtil de er netop tilberedte og har fået farve på kanterne, men stadig er rosa indeni, eller grill dem på en meget varm grillpande på komfuret. Server spyddene varme med yoghurtdressingen ved siden af sammen med dit valg af salat og frisk brød.