Gratinerede østers med fennikel og vesterhavsost
GæSTEMAD OG FEST

Gratinerede østers med fennikel og vesterhavsost

Østers er en helt vildt fantastisk spise, men desværre bliver mange skræmt at konsistens/tekstur. Derfor får de en tur under ovnens grill, så de bliver let tilberedt og bagt på toppen. Perfekt til nytår - eller til en helt almindelig tirsdag, hvis du har lyst.
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

12 stk. østers friske
2.5 spsk. mayonnaise
3 spsk. piskefløde
0.25 stk. fennikel meget finthakket
2 stk. forårsløg meget finthakkede
lidt friskkværnet peber
0.75 dl. panko rasp
25 g vesterhavsost fintrevet
1 potte Frisk dild

Sådan gør du

  1. 1
    Rør mayonnaise, fløde, fennikel, forårsløg og peber sammen i en skål.
  2. 2
    Tænd ovnen på grillfunktion eller højeste temperaturindstilling.
  3. 3
    Åbn østerserne med en lille østerskniv (få din fiskemand til at vise dig teknikken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skaller i et ovnfast fad.
  4. 4
    Vend rasp og revet ost i mayonnaise-blandingen. Er stilkene på din friske dild pæne og friske, så hak dem og vend dem i blandingen også. Fordel ca. 2 tsk. på toppen, eller så det dækker selve østersen.
  5. 5
    Grill dem i ovnen i ca. 5 min. eller til top-pen er gylden og bobler let. Pynt med dild og server straks!