Gratinerede østers med fennikel og vesterhavsost

Østers er en helt vildt fantastisk spise, men desværre bliver mange skræmt at konsistens/tekstur. Derfor får de en tur under ovnens grill, så de bliver let tilberedt og bagt på toppen. Perfekt til nytår - eller til en helt almindelig tirsdag, hvis du har lyst.
Gratinerede østers med fennikel og vesterhavsost
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

12 stk østers friske
2.5 spsk. mayonnaise
3 spsk. piskefløde
0.25 stk. fennikel meget finthakket
2 stk forårsløg meget finthakkede
lidt friskkværnet peber
0.75 dl. panko rasp
25 g vesterhavsost fintrevet
1 potte Frisk dild

Sådan gør du

  1. 1.Rør mayonnaise, fløde, fennikel, forårsløg og peber sammen i en skål.
  2. 2.Tænd ovnen på grillfunktion eller højeste temperaturindstilling.
  3. 3.Åbn østerserne med en lille østerskniv (få din fiskemand til at vise dig teknikken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skaller i et ovnfast fad.
  4. 4.Vend rasp og revet ost i mayonnaise-blandingen. Er stilkene på din friske dild pæne og friske, så hak dem og vend dem i blandingen også. Fordel ca. 2 tsk. på toppen, eller så det dækker selve østersen.
  5. 5.Grill dem i ovnen i ca. 5 min. eller til top-pen er gylden og bobler let. Pynt med dild og server straks!
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #scoremiddag, #weekend og gæster, #gæstemad og fest og #klimavenlig