Gratinerede østers med fennikel og vesterhavsost
- 4 Personer
- 20 Minutes
Ingredienser
12 stk. | østers friske |
2.5 spsk. | mayonnaise |
3 spsk. | piskefløde |
0.25 stk. | fennikel meget finthakket |
2 stk. | forårsløg meget finthakkede |
lidt | friskkværnet peber |
0.75 dl. | panko rasp |
25 g | vesterhavsost fintrevet |
1 potte | Frisk dild |
Sådan gør du
-
1Rør mayonnaise, fløde, fennikel, forårsløg og peber sammen i en skål.
-
2Tænd ovnen på grillfunktion eller højeste temperaturindstilling.
-
3Åbn østerserne med en lille østerskniv (få din fiskemand til at vise dig teknikken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skaller i et ovnfast fad.
-
4Vend rasp og revet ost i mayonnaise-blandingen. Er stilkene på din friske dild pæne og friske, så hak dem og vend dem i blandingen også. Fordel ca. 2 tsk. på toppen, eller så det dækker selve østersen.
-
5Grill dem i ovnen i ca. 5 min. eller til top-pen er gylden og bobler let. Pynt med dild og server straks!