Gratinerede jomfruhummere med mandel og peberrod

Serveres med butterbeans i avocadomos, ajvar creme, grøn salat og godt brød.
Gratinerede jomfruhummere med mandel og peberrod
  • 4 Personer

Ingredienser

700 g jomfruhummer Optøede fra frost
30 g smør
50 g mandelflager (til pynt)
1 dl. persille
1 spsk. frisk peberrod
1 dåse butter beans
1 stk. avokado Beregnet ud fra en stor avokado
2 tsk. citronsaft
1 spsk. dild (finthakket)
lidt Lidt salt og peber
3 dl. ajvar
0.5 dl. cremefraiche 38%
- citronbåde
- hovedsalat
- brød

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 250 grader.  
  2. 2.Del jomfruhummerne lige over, og fordel dem på en bradepande.  
  3. 3.Smelt smørret i en gryde, og vend det med mandler. Fordel smørblandingen over jomfruhummerne, og gratiner dem i ovnen. Når mandlerne er gyldne efter få minutter, er de klar.  
  4. 4.Afdryp bønnerne. Mos avokadoen og bland den med citron, løg og dild. Vend den med butter­beans, og smag til med salt og peber.   
  5. 5.I en anden skål rører du ajvar med cremefraiche.  
  6. 6.Drys persille og peberrod på jomfruhummerne, og server dem med tilbehør.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #lette retter og #forret