Glutenfri burger
AFTENSMAD

Glutenfri burger

En glutenfri kost behøver ikke være kedelig. Vi bager burgerbollerne her med majs- og rismel og tilføjer lidt fuldkorn i form af glutenfri havegryn. Lav en stor portion og frys resten ned, så er du sikret til næste gang burgertrangen melder sig. 
  • 4 Personer

Burgerboller

0.5 l. vand, ca 40 grader
15 g skallin, loppefrøskaller eller Husk
1 tsk. agavesirup eller honning
1 tsk. uraffineret salt
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. tørret oregano eller basilikum
0.5 dl. Ekstra jomfruolivenolie
1 stk. æg eller æggeerstatning f.eks hørfrøskum
50 g boghvedeflager eller glutenfri havregryn
250 g rismel
100 g majsmal eller polenta
3 spsk. majsstivelse
2 spsk. sesamfrø til drys

Pikante burger bøffer

600 g hakket oksekød
1 stk. chili
1 stk. æg
1 tsk. glutenfri sennep
8 stk. soltørrede tomater i små stykker
2 spsk. kapers
1 dl. parmesanost (kan udelades)
- tørret oregano efter smag
- glutenfri havregryn til at samle farsen med
- uraffineret salt og peber

Hjemmelavet ketchup

3 stk. tomater
3 stk. dadler, udblødt i vand i 30min
- uraffineret salt og peber
- Ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Burgerboller:
  2. 2
    Rør dejen i røremaskine eller foodprocessor. Rør først vand og skallin og lad det stå i 10-15 min. Rør derefter med håndpisker eller i røremaskine i et par minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser. Du kan justere konsistensen med olivenolien. Dejen skal have konsistens som en fast grød.
  3. 3
    Smør hænderne i olie eller vand og sæt bollerne forsigtigt på en smurt bageplade. Tryk dem lidt flade.
  4. 4
    Når ovnen er varm, pensles bollerne med olivenolie, vand eller æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i almindelig ovn og 190 grader i varmluftsovn til de er gyldne og lækre. Spises med det samme eller fryses ned til senere brug.
  5. 5
    Bøffer:
  6. 6
    Kom alle ingredienserne i en stor skål og ælt det sammen med hænderne.
  7. 7
    Sæt den æltede fars på køl i ½ time og form derefter fire bøffer.
  8. 8
    Pensl bøfferne med olivenolie og steg dem på panden i ca. seks minutter på hver side.
  9. 9
    Hjemmelavet ketchup:
  10. 10
    Skyl og skær tomaterne i mindre stykker. Svits dem i ekstra jomfruolivenolie og krydr med salt og peber. Du kan med fordel supplere med hakkede rødløg eller frisk oregano.
  11. 11
    Dræn for overskydende tomatvæde og kom det hele i blenderen og blend til en ensartet masse. Juster konsistensen med væden. Anvend det som tilbehør til burgeren eller som dip til hjemmelavede kartoffelfritter.
  12. 12
    Server burgeren med salat, tomater, løg i skiver, syltede agurker og den hjemmelavede ketchup. Velbekomme.