Frikadeller med rugbrødsrester
- 0 Personer
Frikadeller
500 g | hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk |
300 g | rugbrød revet, opblødes i mælken |
200 g | hakket løg |
2 stk. | æg |
3 dl. | mælk |
30 g | salt |
10 g | peber |
Smørstegte kartofler
1 kg | kartofler |
100 g | smør |
Tomatsalat
400 g | tomater i skiver |
100 g | feta |
100 g | rødløg i skiver |
- | frisk basilikum til pynt |
Marinade
0.5 dl. | olie |
2 spsk. | hvidvinseddike eller andet surt |
1 spsk. | sennep |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Hæld mælken op i det revet rugbrød- lad det stå i 10 min så mælken bliver helt absorberet-
-
2Rør kødet sejt med salt- tilsæt alt på nær æg og rør det sammen- tilsæt æg og rør det forsigtigt sammen.
-
3Steges på pande med lidt olie på middelvarme i 2 min på hver side.
-
4Kog kartoflerne i en gryde med vand og til de er møre. Si vandet fra. Smelt smørret på en varm pande. Når det begynder at blive brunt tilsæt da kartofler og steg dem i ca. 2-3 min.
-
5Bland marinaden sammen, vend den rundt med tomaterne og pynt af med feta og basilikum på toppen.