Sponsoreret indhold fra Schulstad

Frikadeller med rugbrødsrester

Har du tænkt på, at du kan bruge rugbrød i din frikadellefars? På den måde får man ekstra fylde og fuldkorn i sine frikadeller. 
Frikadeller med rugbrødsrester
  • 0 Personer

Frikadeller

500 g hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
300 g rugbrød revet, opblødes i mælken
200 g hakket løg
2 stk æg
3 dl. mælk
30 g salt
10 g peber


Smørstegte kartofler

1 kg kartofler
100 g smør

Tomatsalat

400 g tomater i skiver
100 g feta
100 g rødløg i skiver
- frisk   basilikum til pynt

Marinade

0.5 dl. olie
2 spsk. hvidvinseddike eller andet surt
1 spsk. sennep
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Hæld mælken op i det revet rugbrød- lad det stå i 10 min så mælken bliver helt absorberet-
  2. 2.Rør kødet sejt med salt- tilsæt alt på nær æg og rør det sammen- tilsæt æg og rør det forsigtigt sammen.
  3. 3.Steges på pande med lidt olie på middelvarme i 2 min på hver side.
  4. 4.Kog kartoflerne i en gryde med vand og til de er møre. Si vandet fra. Smelt smørret på en varm pande. Når det begynder at blive brunt tilsæt da kartofler og steg dem i ca. 2-3 min.
  5. 5.Bland marinaden sammen, vend den rundt med tomaterne og pynt af med feta og basilikum på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #tilbehør til frikadeller, #hverdag, #gæstemad og fest og #restemad