Forårsrisotto
En lidt anderledes risotto, hvor vi blander risottoris med perlerug.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | løg |
25 g | smør |
2 dl. | arvorioris |
2 dl. | perlerug |
2 dl. | hvidvin |
1 l. | hønsebouillon |
50 g | parmesanost |
200 g | slik- eller sukkerærter |
1 dl. | grovhakket persille |
1 håndfuld | friskhøvlet gruyereost |
- | Lidt peber og salt |
Sådan gør du
- 1.Hak løget fint, og svits i smør i en gryde.
- 2.Kom ris og rug heri, og svits videre, uden at det tager farve.
- 3.Hæld vin i gryden, og rør rundt. Når vinen er absorberet af risen, hældes et par deciliter bouillon i gryden, og der røres rundt.
- 4.Lad bouillonen absorberes af risene. Gentag et par gange, indtil al bouillon er kogt ind, og risottoen er blød og cremet.
- 5.Riv osten, og vend den i, indtil den er smeltet. Skær ærter i små stykker, og vend dem i.
- 6.Smag til med salt og peber. Vend persille heri, og server med et drys gruyère.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar