Forårsrisotto

En lidt anderledes risotto, hvor vi blander risottoris med perlerug.
Forårsrisotto
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg
25 g smør
2 dl. arvorioris
2 dl. perlerug
2 dl. hvidvin
1 l. hønsebouillon
50 g parmesanost
200 g slik- eller sukkerærter
1 dl. grovhakket persille
1 håndfuld friskhøvlet gruyereost
- Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1.Hak løget fint, og svits i smør i en gryde.
  2. 2.Kom ris og rug heri, og svits videre, uden at det tager farve.
  3. 3.Hæld vin i gryden, og rør rundt. Når vinen er absorberet af risen, hældes et par deciliter bouillon i gryden, og der røres rundt.
  4. 4.Lad bouillonen absorberes af risene. Gentag et par gange, indtil al bouillon er kogt ind, og risottoen er blød og cremet.
  5. 5.Riv osten, og vend den i, indtil den er smeltet. Skær ærter i små stykker, og vend dem i.
  6. 6.Smag til med salt og peber. Vend persille heri, og server med et drys gruyère.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar