Focaccia med asparges

Dejen til disse focaccia er koldhævet, så husk at begynde dagen før.
Focaccia med asparges
  • 4 Personer
  • 90 Minutes

Du skal bruge

25 g gær
6 dl. koldt vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
750 g hvedemel
20 stk grønne asparges
4 spsk. olivenolie
4 tsk. Saltflager
1 håndfuld Urter som mynte og basilikum

Sådan gør du

  1. 1.Rør gæren ud i vandet i en skål. Rør salt, olie og hvedemel i, indtil dejen er løs og jævn. Den skal være ganske klæg.
  2. 2.Dæk med film, og stil køligt i 12-24 timer. Tag dejen ud fra køleskabet. Dæk to bradepander med bagepapir.
  3. 3.Del dejen i fire dele, væd hænderne i vand først. Træk dejen ud i 4 aflange stykker, de skal være cirka 2 centimeter tykke.
  4. 4.Læg dejen to og to på to bradepander.
  5. 5.Pres ordnede asparges ned i dejen. Lad dej med asparges stå og efterhæve i 1 time.
  6. 6.Sæt varmluftsovnen på 215 grader.
  7. 7.Fordel olie og salt over dej og asparges.
  8. 8.Bag begge bageplader samtidig. Begynd at kikke efter 20 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #vegetar, #tilbehør til kylling og #grøntsager i sæson