Flødeparfait med brændte mandler
- 8 Personer
Ingredienser
135 g | sukker |
1 stk. | vaniljestang |
6 stk. | æggeblommer |
0.25 l. | mandeldrik |
0.5 l. | piskefløde |
100 g | mandler |
90 g | sukker |
1 dl. | vand |
1 knsp. | kanel |
- | kirsebærsauce |
Sådan gør du
-
1Kom sukker i en skål.
-
2Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ned i skålen.
-
3Fordel vaniljen i sukkeret. Kom æggeblommer i skålen, og pisk lyst og luftigt. Rør mandeldrikken i. Pisk fløden til let skum, og vend den i.
-
4Beklæd en sandkage-/rugbrødsform med film, hvis du ønsker atservere parfaiten på et fad. Eller uden film, hvis du vil servere parfaiten direkte fra formen.
-
5Hæld massen i formen. Sæt den i fryseren, og lad den fryse i 5-6 timer.
-
6Kom mandler, sukker, kanel og vand i en gryde, og kog det op. Først koger vandet fra, og sukkeret bliver grynet. Derefter smelter sukkeret og bliver gyldent. Hold øje, og rør rundt hele tiden.
-
7Når sukkeret er gyldent og sidder fast på mandlerne, spreder du dem ud på et stykke bagepapir. Lad mandlerne stå og stivne, og afkøl. Bræk dem fra hinanden.
-
8Ved servering: Tag parfaiten fra fryseren, og sæt den i køleskabet i cirka 45 minutter. Dekorer med hele og hakkede, brændte mandler.
Tip!
Kirsebærsaucen kan serveres lun, hvis parfaiten er meget hård ved servering, eller kold, hvis parfaiten er meget blød.