Flødeparfait med brændte mandler

Parfait er en klassisk, fransk is lavet på æggeblommer, vanilje og fløde. Her får den mandelsmag, og så serverer vi den med brændte mandler på toppen. Server lun eller kold kirsebærsauce til, hvis du har lyst.
Flødeparfait med brændte mandler
  • 8 Personer

Ingredienser

135 g sukker
1 stk. vaniljestang
6 stk æggeblommer
0.25 l. mandeldrik
0.5 l. piskefløde
100 g mandler
90 g sukker
1 dl. vand
1 knsp. kanel
- kirsebærsauce

Sådan gør du

  1. 1.Kom sukker i en skål.  
  2. 2.Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ned i skålen.  
  3. 3.Fordel vaniljen i sukkeret. Kom æggeblommer i skålen, og pisk lyst og luftigt. Rør mandeldrikken i. Pisk fløden til let skum, og vend den i.   
  4. 4.Beklæd en sandkage-/rugbrødsform med film, hvis du ønsker atservere parfaiten på et fad.  Eller uden film, hvis du vil servere parfaiten direkte fra formen.  
  5. 5.Hæld massen i formen. Sæt den i fryseren, og lad den fryse i 5-6 timer.  
  6. 6.Kom mandler, sukker, kanel og vand i en gryde, og kog det op. Først koger vandet fra, og sukkeret bliver grynet. Derefter smelter sukkeret og bliver gyldent. Hold øje, og rør rundt hele tiden.  
  7. 7.Når sukkeret er gyldent og sidder fast på mandlerne, spreder du dem ud på et stykke bagepapir. Lad mandlerne stå og stivne, og afkøl. Bræk dem fra hinanden.   
  8. 8.Ved servering: Tag parfaiten fra fryseren, og sæt den i køleskabet i cirka 45 minutter. Dekorer med hele og hakkede, brændte mandler. 

Tip!

Kirsebærsaucen kan serveres lun, hvis parfaiten er meget hård ved servering, eller kold, hvis parfaiten er meget blød. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #gæstemad og fest