Flæskestegsburger med figner
FROKOST

Flæskestegsburger med figner

Saftig burger med sød smag fra syltede rødløg, balsamicoeddike og friske figner. Det smager af jul.
  • 4 Personer

Ingredienser

1.2 kg svinekam Svinekam med svær
1.5 spsk. groft salt
8 stk. burgerboller
4 stk. figner
1 stk. hjertesalat

Syltede rødløg

2 stk. rødløg.
2 dl. vand
2 spsk. sukker
1 spsk. balsamicoeddike

Dressing

2 dl. græsk yoghurt 10%
1 dl. mayonnaise
0.5 dl. hakket persille

Sådan gør du

  1. 1
    Gnid salt godt ned i ridserne. Læg stegen i en lille bradepande. Sæt et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt stegen ind i en kold ovn, og sæt ovnen på 200 grader i ca. 1 ¼ time. Mærk, om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.   
  2. 2
    Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.  
  3. 3
    Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.  
  4. 4
    Skær løg i både, og kom dem i en lille gryde med vand, sukker og eddike.  
  5. 5
    Kog op, og lad dem simre 2 minutter.  
  6. 6
    Sluk, og afkøl med låg.   
  7. 7
    Rør dressingen sammen.   
  8. 8
    Lun bollerne, skær figner i skiver og fyld bollerne med skiver af flæskesteg, figner, dressing, salat og løg.