Flæskestegsburger med figner
- 4 Personer
Ingredienser
1.2 kg | svinekam Svinekam med svær |
1.5 spsk. | groft salt |
8 stk. | burgerboller |
4 stk. | figner |
1 stk. | hjertesalat |
Syltede rødløg
2 stk. | rødløg. |
2 dl. | vand |
2 spsk. | sukker |
1 spsk. | balsamicoeddike |
Dressing
2 dl. | græsk yoghurt 10% |
1 dl. | mayonnaise |
0.5 dl. | hakket persille |
Sådan gør du
-
1Gnid salt godt ned i ridserne. Læg stegen i en lille bradepande. Sæt et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt stegen ind i en kold ovn, og sæt ovnen på 200 grader i ca. 1 ¼ time. Mærk, om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.
-
2Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
-
3Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.
-
4Skær løg i både, og kom dem i en lille gryde med vand, sukker og eddike.
-
5Kog op, og lad dem simre 2 minutter.
-
6Sluk, og afkøl med låg.
-
7Rør dressingen sammen.
-
8Lun bollerne, skær figner i skiver og fyld bollerne med skiver af flæskesteg, figner, dressing, salat og løg.