Fiskeburger med tatarsauce
AFTENSMAD

Fiskeburger med tatarsauce

En rigtig, hjemmegjort tatarsauce kan få mundvandet til at løbe på de fleste. Den lækre sauce får her følgeskab af en lækker, paneret fiskebøf lavet af færdigrørt fiskefars. Vi holder burgeren helt simpel med grønkål og serverer den i gode, lune burgerboller. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g fiskefars gerne blandet laks og torsk
0.75 stk. revet skal af økologisk citron kan udelades
3 spsk. hvedemel
3 dl. rasp
- neutral olie til stegning

Tatarsauce

200 g 18% creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. kapers hakkede
1 bundt dild hakket
4 stængler frisk grønkål
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
- salt og sort peber
4 stk. Burgerboller lune

Sådan gør du

  1. 1
    Rør fiskefarsen med revet citronskal og lidt hvedemel, så den nemt kan formes. Form farsen til 4 flade bøffer. Vend dem i rasp, og drys med lidt salt og peber.
  2. 2
    Varm olie på en pande, og steg bøfferne 4-5 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
  3. 3
    Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, sennep, kapers og dild. Smag den til med salt, peber og evt. ekstra sennep. Sæt på køl indtil servering. Pluk grønkålen i små, mundrette stykker. Kom den i en skål sammen med olie, eddike, salt og peber. Kram med hænderne, så den dækkes af olie. Det mørner den og gør den knap så grov at spise.
  4. 4
    Smør burgerbollerne med tatarsauce og top med grønkål, fiskebøf og evt. lidt revet peberrod.

Tip!

Du kan også lave fiskeburgeren med filet af f.eks. torsk eller mørksej i stedet for fars, så skal den blot dobbeltpaneres. Dvs. den først dyppes i mel, så æg og til sidst vendes i rasp. Herefter steges den som beskrevet.