Fiskeburger med tatarsauce
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | fiskefars gerne blandet laks og torsk |
0.75 stk. | revet skal af økologisk citron kan udelades |
3 spsk. | hvedemel |
3 dl. | rasp |
- | neutral olie til stegning |
Tatarsauce
200 g | 18% creme fraiche |
2 spsk. | mayonnaise |
2 tsk. | dijonsennep |
1 spsk. | kapers hakkede |
1 bundt | dild hakket |
4 stængler | frisk grønkål |
1 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | æbleeddike |
- | salt og sort peber |
4 stk. | Burgerboller lune |
Sådan gør du
-
1Rør fiskefarsen med revet citronskal og lidt hvedemel, så den nemt kan formes. Form farsen til 4 flade bøffer. Vend dem i rasp, og drys med lidt salt og peber.
-
2Varm olie på en pande, og steg bøfferne 4-5 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
-
3Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, sennep, kapers og dild. Smag den til med salt, peber og evt. ekstra sennep. Sæt på køl indtil servering. Pluk grønkålen i små, mundrette stykker. Kom den i en skål sammen med olie, eddike, salt og peber. Kram med hænderne, så den dækkes af olie. Det mørner den og gør den knap så grov at spise.
-
4Smør burgerbollerne med tatarsauce og top med grønkål, fiskebøf og evt. lidt revet peberrod.
Tip!
Du kan også lave fiskeburgeren med filet af f.eks. torsk eller mørksej i stedet for fars, så skal den blot dobbeltpaneres. Dvs. den først dyppes i mel, så æg og til sidst vendes i rasp. Herefter steges den som beskrevet.