Falafler med knasende grønt og peanutdressing
- 3 Personer
Falafler
240 g | kogte kikærter (evt. fra dåse) |
1 stk. | løg |
1 håndfuld | persille |
1 stk. | æg |
1 fed | hvidløg |
2 spsk. | finvalsede havregryn |
0.25 stk. | saft og skal af økologisk citron |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | sød paprika |
1 tsk. | salt |
Peanutdressing
2 spsk. | peanutbutter |
0.5 stk. | lime saft |
1 spsk. | sesamolie |
1 spsk. | balsamico |
1 tsk. | flydende honning |
0.5 fed | hvidløg |
3 spsk. | vand |
Salat
1 stk. | romainesalat |
1 stk. | spidskål lille |
1 håndfuld | frisk koriander |
Tomatsalat
3 stk. | tomater |
1 stk. | rødløg lille |
100 g | agurk |
0.5 spsk. | olivenolie |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem under rindende vand og lad dem dryppe af. Pil løget og hak løg og persille fint. Kom kikærter, løg, æg, knust hvidløg, havregryn, citronsaft og -skal, spidskommen, paprika og salt i en foodprocessor og kør det hele godt sammen.
-
2Tænd airfryeren på 175 grader.
-
3Form 12 falafler. Kom bagepapir i bunden af airfryerens bageform og placér falaflerne i formen. De er lidt fedtede, men sådan skal de være. Tilbered dem i airfryeren i 7 minutter. Tag dem af bagepapiret og kom dem ned i airfryerkurven – vend dem om, så toppen vender nedad på risten. Tilbered i yderligere 13 minutter. Vend dem hvert 5. minut.
-
4Rør peanutbutter, limesaft, sesamolie, balsamico, honning, knust hvidløg og vand sammen. Start med at komme lidt vand i dressingen og tilsæt mere, hvis du vil have den mere flydende.
-
5Hak romainesalaten groft og spidskålen fint. Hak korianderen. Bland det hele sammen.
-
6Skær tomater og pillet rødløg i skiver og agurken i mindre tern. Bland det hele på et fad og hæld olivenolie, salt og peber over tomatsalaten.
-
7Servér 4 falafler pr. person med tomatsalat, grøn salat og peanutdressing over.