Falafler med knasende grønt og peanutdressing
AFTENSMAD

Falafler med knasende grønt og peanutdressing

Sprøde falafler i airfryeren – danskernes nye yndlingsmaskine. Opskriften er fra ”Sundt og sprødt med airfryer” af Michelle Kristensen, udgivet på Politikens Forlag
  • 3 Personer

Falafler

240 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
1 stk. løg
1 håndfuld persille
1 stk. æg
1 fed hvidløg
2 spsk. finvalsede havregryn
0.25 stk. saft og skal af økologisk citron
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. sød paprika
1 tsk. salt

Peanutdressing

2 spsk. peanutbutter
0.5 stk. lime saft
1 spsk. sesamolie
1 spsk. balsamico
1 tsk. flydende honning
0.5 fed hvidløg
3 spsk. vand

Salat

1 stk. romainesalat
1 stk. spidskål lille
1 håndfuld frisk koriander

Tomatsalat

3 stk. tomater
1 stk. rødløg lille
100 g agurk
0.5 spsk. olivenolie
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem under rindende vand og lad dem dryppe af. Pil løget og hak løg og persille fint. Kom kikærter, løg, æg, knust hvidløg, havregryn, citronsaft og -skal, spidskommen, paprika og salt i en foodprocessor og kør det hele godt sammen.
  2. 2
    Tænd airfryeren på 175 grader.
  3. 3
    Form 12 falafler. Kom bagepapir i bunden af airfryerens bageform og placér falaflerne i formen. De er lidt fedtede, men sådan skal de være. Tilbered dem i airfryeren i 7 minutter. Tag dem af bagepapiret og kom dem ned i airfryerkurven – vend dem om, så toppen vender nedad på risten. Tilbered i yderligere 13 minutter. Vend dem hvert 5. minut.
  4. 4
    Rør peanutbutter, limesaft, sesamolie, balsamico, honning, knust hvidløg og vand sammen. Start med at komme lidt vand i dressingen og tilsæt mere, hvis du vil have den mere flydende.
  5. 5
    Hak romainesalaten groft og spidskålen fint. Hak korianderen. Bland det hele sammen.
  6. 6
    Skær tomater og pillet rødløg i skiver og agurken i mindre tern. Bland det hele på et fad og hæld olivenolie, salt og peber over tomatsalaten.
  7. 7
    Servér 4 falafler pr. person med tomatsalat, grøn salat og peanutdressing over.