En god bøf med hjemmelavede grove fritter og avocado-ærtedip
AFTENSMAD

En god bøf med hjemmelavede grove fritter og avocado-ærtedip

Vi går all in i aften og laver saftige bøffer med rustikke fritter og grøn dip af avocado og ærter. 
  • 4 Personer

Tomat-abrikos chutney

1 kg kartofler
1 spsk. olie
- salt og peber
2 stk. bløde avocado
2 dl. optøede ærter
1 spsk. citronsaft
4 stk. bøffer
- smør og olie
3 spsk. vand Put lidt vand i af gangen og se om konsistensen er som ønsket

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Vask og skær kartoflerne i både og kom dem i en skål.
  3. 3
    Hæld olie, salt og peber over og vend rundt.
  4. 4
    Læg bagepapir på en bradepande og vend kartoflerne ud på denne.
  5. 5
    Bag kartoflerne gyldne i ca. 35 minutter.
  6. 6
    Kom avocadoens kød og ærter op i en blender eller skål, hvortil du bruger en stavblender.
  7. 7
    Kom citronsaft herpå.
  8. 8
    Kom et par spiseskeer vand heri og blend til grov mos.
  9. 9
    Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
  10. 10
    Krydr og brun bøfferne godt på begge sider i smør og olie.
  11. 11
    Skru ned og steg videre i 2 minutter per side.
  12. 12
    Server de nystegte bøffer med fritter, dip og ketchup.