En god bøf med hjemmelavede grove fritter og avocado-ærtedip
Vi går all in i aften og laver saftige bøffer med rustikke fritter og grøn dip af avocado og ærter.

- 4 Personer
Tomat-abrikos chutney
1 kg | kartofler |
1 spsk. | olie |
- | salt og peber |
2 stk | bløde avocado |
2 dl. | optøede ærter |
1 spsk. | citronsaft |
4 stk | bøffer |
- | smør og olie |
3 spsk. | vand Put lidt vand i af gangen og se om konsistensen er som ønsket |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader.
- 2.Vask og skær kartoflerne i både og kom dem i en skål.
- 3.Hæld olie, salt og peber over og vend rundt.
- 4.Læg bagepapir på en bradepande og vend kartoflerne ud på denne.
- 5.Bag kartoflerne gyldne i ca. 35 minutter.
- 6.Kom avocadoens kød og ærter op i en blender eller skål, hvortil du bruger en stavblender.
- 7.Kom citronsaft herpå.
- 8.Kom et par spiseskeer vand heri og blend til grov mos.
- 9.Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
- 10.Krydr og brun bøfferne godt på begge sider i smør og olie.
- 11.Skru ned og steg videre i 2 minutter per side.
- 12.Server de nystegte bøffer med fritter, dip og ketchup.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde