En god bøf med hjemmelavede grove fritter og avocado-ærtedip

Vi går all in i aften og laver saftige bøffer med rustikke fritter og grøn dip af avocado og ærter. 
En god bøf med hjemmelavede grove fritter og avocado-ærtedip
  • 4 Personer

Tomat-abrikos chutney

1 kg kartofler
1 spsk. olie
- salt og peber
2 stk bløde avocado
2 dl. optøede ærter
1 spsk. citronsaft
4 stk bøffer
- smør og olie
3 spsk. vand Put lidt vand i af gangen og se om konsistensen er som ønsket

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2.Vask og skær kartoflerne i både og kom dem i en skål.
  3. 3.Hæld olie, salt og peber over og vend rundt.
  4. 4.Læg bagepapir på en bradepande og vend kartoflerne ud på denne.
  5. 5.Bag kartoflerne gyldne i ca. 35 minutter.
  6. 6.Kom avocadoens kød og ærter op i en blender eller skål, hvortil du bruger en stavblender.
  7. 7.Kom citronsaft herpå.
  8. 8.Kom et par spiseskeer vand heri og blend til grov mos.
  9. 9.Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
  10. 10.Krydr og brun bøfferne godt på begge sider i smør og olie.
  11. 11.Skru ned og steg videre i 2 minutter per side.
  12. 12.Server de nystegte bøffer med fritter, dip og ketchup.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad