Curry med kartofler og blomkål i airfryer
FROKOST

Curry med kartofler og blomkål i airfryer

Klassisk, indisk inspireret curry, fyldt med varme krydderier og velsmag. Curryen er uden kød, men du skal nok blive mæt af kartofler, blomkål og kikærter. Opskriften stammer fra kogebogen "Flere airfryer favoritter" af Anne-Kathrine Palm Schelde
  • 4 Personer
  • 75 Minutes

Ingredienser

1 stk. løg
2 fed hvidløg
600 g kartofler
0.5 stk. blomkål
2 spsk. olie
2 tsk. karry
2 tsk. garam marsala
2 tsk. spidskommen stød
1 tsk. chiliflager tørrede
1 dåse hakkede tomater
2 dl. grøntsagsbouillon evt. vand + terning
1 dåse kikærter ca. 400 gram
1 dåse kokosmælk ca. 400 ml.
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg og hvidløg, skræl kartoflerne og skær dem i tern, og del blomkålen i små buketter.
  2. 2
    Fordel grøntsagerne i et ildfast fad eller direkte i airfryerskuffen, og spray eller pensl med olie. Tilbered ved 180°C i 5 minutter. Vend rundt en gang undervejs.
  3. 3
    Tilsæt krydderier, hakkede tomater, bouillon, salt og peber.
  4. 4
    Tilbered ved 160 °C i ca. 25 minutter, indtil kartofler og blomkål er næsten møre, og væden er kogt ind. Rør rundt 2-3 gange undervejs.
  5. 5
    Hæld vandet fra kikærterne og lad dem afdryppe.
  6. 6
    Tilsæt kikærter og kokosmælk, og tilbered ved 160 °C i ca. 10-12 minutter, indtil kikærterne er gennemvarme, og kokosmælken kogt ind til en cremet sauce.
  7. 7
    Servér med ris, en klat yoghurt eller creme fraiche og evt. et drys persille eller koriander.