Claus Meyers ketchup
- 4 Personer
- 55 Minutes
ingredienser
500 g | friske modne tomater |
1 stk. | løg |
1 stk. | fed hvidløg |
1 dl. | æbleeddike |
2 stk. | stjerneanis |
0.5 stk. | æble |
40 g | rørsukker |
10 stk. | korianderfrø |
- | salt og peber |
- | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Skræl løg og hvidløg, frigør æble for kernehus, snit det hele fint.
-
2Sauter let i olivenolie 3-4 minutter, indtil løgene er møre, dog uden at tage for meget farve.
-
3Tilsæt sukker, stjerneanis, korianderfrø, salt og peber
-
4Sauter det hele, indtil sukkeret begynder at karamellisere og blive gyldenbrunt.
-
5Tilsæt eddike og tomater i grove tern, og kog det hele på svag varme 30-45 minutter til en tæt kompot.
-
6Blend til en glat puré, og sigt igennem en finmasket sigte (brug evt. en ske til at få pureen igennem med).
-
7Afkøl pureen, og din ketchup er klar.
-
8Kan holde sig mindst en uge på køl.