Citron- og kokoskage med mokkaglasur
BAGVæRK

Citron- og kokoskage med mokkaglasur

Hvis du også bliver fristet af en lækker mokkaglasur i samspil med syrlig citronsmag, så er denne citron- og kokoskage helt sikker noget for dig. 
  • 8 Personer

Citron- og kokoskage

250 g smør
2 stk. citroner
5 dl. sukker
5 stk. æg
5 dl. hvedemel
2 dl. reven kokos
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker

Mokkaglasur:

100 g smør
5 dl. flormelis
3 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
0.5 dl. espresso
3 spsk. knuste kaffebønner

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 C. Smelt smørret i en lille gryde og sæt til side.
  2. 2
    Skær den gule skal af citronerne med et juliennejern og hak den fint. Skær derefter al resterende skal og den hvide hinde af og smid det ud. Skær citronerne i skiver og derefter i små tern.
  3. 3
    Pisk æg og sukker i en skål. Kom citron og skal i dejen og pisk ensartet.
  4. 4
    Kom de tørre ingredienser i en anden skål og vend sammen. Kom de tørre ingredienser ned i æggesnapsen og pisk ensartet. Kom til sidst det smeltede smør i og pisk igen.
  5. 5
    Kom et bagepapir i en bradepande og kom dejen heri. Bag kagen i midten af ovnen i 20- 25 min. Mærk efter med en gaffel, at den er tør i midten, før du tager kagen ud.
  6. 6
    Køl helt af.
  7. 7
    Lav glasuren således: Smelt smør og kom de andre ingredienser i og rør til ensartet. Kom glasuren over den kolde kage og drys med knuste kaffebønner. Sæt på køl, så glasuren kan stivne. Skær i firkanter og server til kaffe!