Citron- og kokoskage med mokkaglasur
- 8 Personer
Citron- og kokoskage
250 g | smør |
2 stk. | citroner |
5 dl. | sukker |
5 stk. | æg |
5 dl. | hvedemel |
2 dl. | reven kokos |
3 tsk. | bagepulver |
2 tsk. | vaniljesukker |
Mokkaglasur:
100 g | smør |
5 dl. | flormelis |
3 spsk. | kakao |
2 tsk. | vaniljesukker |
0.5 dl. | espresso |
3 spsk. | knuste kaffebønner |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 C. Smelt smørret i en lille gryde og sæt til side.
-
2Skær den gule skal af citronerne med et juliennejern og hak den fint. Skær derefter al resterende skal og den hvide hinde af og smid det ud. Skær citronerne i skiver og derefter i små tern.
-
3Pisk æg og sukker i en skål. Kom citron og skal i dejen og pisk ensartet.
-
4Kom de tørre ingredienser i en anden skål og vend sammen. Kom de tørre ingredienser ned i æggesnapsen og pisk ensartet. Kom til sidst det smeltede smør i og pisk igen.
-
5Kom et bagepapir i en bradepande og kom dejen heri. Bag kagen i midten af ovnen i 20- 25 min. Mærk efter med en gaffel, at den er tør i midten, før du tager kagen ud.
-
6Køl helt af.
-
7Lav glasuren således: Smelt smør og kom de andre ingredienser i og rør til ensartet. Kom glasuren over den kolde kage og drys med knuste kaffebønner. Sæt på køl, så glasuren kan stivne. Skær i firkanter og server til kaffe!