Chokoladepandekager med is og hakkede mandler
DESSERT

Chokoladepandekager med is og hakkede mandler

Fyldige og med et strejf af appelsin. Server med vaniljeis, smeltet chokolade og hakkede nødder.  
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g hvedemel
25 g kakaopulver
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. Appelsin (øko) Brug revet skal og saft fra en halv appelsin
1 nip salt
3 stk. æg str. M/L
3 dl. sødmælk
50 g smeltet smør

Tilbehør

- vaniljeis
- chokolade
- hakkede mandler

Sådan gør du

  1. 1
    Bland mel, kakao, sukker, vanilje, revet appelsinskal og salt i en skål.  
  2. 2
    Lav en fordybning i melblandingen. Slå æggene ud i og pisk æggene sammen med melet. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning. Rør også appelsinsaften i.  
  3. 3
    Pisk halvdelen af det smeltede smør i lidt ad gangen. Lad dejen trække tildækket i 15-30 min.  
  4. 4
    Pensl en pande med smeltet smør, og varm den op over middel varme. Hæld 1/2 -1 dl dej på panden, og lad den fordele sig ved at tippe panden rundt.   
  5. 5
    Bag hver pandekage i et par minutter på hver side, til de er gyldne på begge sider. Læg dem på en tallerken, efterhånden som de er færdigbagte.   
  6. 6
    Fold dem gerne sammen, og server dem med vaniljeis, smeltet chokolade og hakkede nødder.