Chokoladepandekager
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
175 g | hvedemel |
50 g | mørk chokolade |
40 g | muscovadosukker |
25 g | kakaopulver |
1 tsk. | vaniljesukker |
tsk. | salt |
3 stk. | æg |
3 dl. | sødmælk |
75 g | smør |
0.5 l. | vaniljeis |
100 g | blåbær |
Sådan gør du
-
1Bland hvedemel, chokoladen, du har hakket, muscovadosukker, kakao, vanilje og salt i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt mælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper. Du kan erstatte muscovadosukker med brun farin.
-
2Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
-
3Varm en medium størrelse pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
-
4Server pandekagerne lune.
-
5Servér med vaniljeis og frisk frugt fx blåbær og skiver af nektarin.
Tip!
Pandekagerne kan bages dagen før servering og opvarmes i ovnen inden servering. Pak stakken af pandekager i folie og varm den i ovnen ved. 150C i 15-20min.