Chokoladepandekager

Chokoladepandekagerne smager herligt, når de serveres helt klassisk med eksempelvis brombærsyltetøj eller som dessertservering med frisk frugt og god is. 
Chokoladepandekager
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

175 g hvedemel
50 g mørk chokolade
40 g muscovadosukker
25 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
tsk. salt
3 stk æg
3 dl. sødmælk
75 g smør

Sådan gør du

  1. 1.Serveringforslag: vaniljeis og frisk frugt fx blåbær og skiver af nektarin.
  2. 2.Bland hvedemel, chokoladen, du har hakket, muscovadosukker, kakao, vanilje og salt i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt mælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper. Du kan erstatte muscovadosukker med brun farin.
  3. 3.Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
  4. 4.Varm en medium størrelse pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
  5. 5.Server pandekagerne lune.

Tip!

Pandekagerne kan bages dagen før servering og opvarmes i ovnen inden servering. Pak stakken af pandekager i folie og varm den i ovnen ved. 150C i 15-20min.

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #morgenmad og brunch