Chokoladepandekager

Chokoladepandekagerne smager herligt, når de serveres helt klassisk med eksempelvis brombærsyltetøj eller som dessertservering med frisk frugt og god is. 
Chokoladepandekager
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

175 g hvedemel
50 g mørk chokolade
40 g muscovadosukker
25 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
tsk. salt
3 stk æg
3 dl. sødmælk
75 g smør
0.5 l. vaniljeis
100 g blåbær

Sådan gør du

  1. 1.Bland hvedemel, chokoladen, du har hakket, muscovadosukker, kakao, vanilje og salt i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt mælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper. Du kan erstatte muscovadosukker med brun farin.
  2. 2.Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
  3. 3.Varm en medium størrelse pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
  4. 4.Server pandekagerne lune.
  5. 5.Servér med vaniljeis og frisk frugt fx blåbær og skiver af nektarin.

Tip!

Pandekagerne kan bages dagen før servering og opvarmes i ovnen inden servering. Pak stakken af pandekager i folie og varm den i ovnen ved. 150C i 15-20min.

Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #morgenmad og brunch