Chokolademarengs

Sprøde og smukke udenpå – bløde og chewy indeni. Giv din kæreste, din ven  - eller dig selv et stort, sødt chokolade smækkys til kaffen. Mums! (4-8 kager)
Chokolademarengs
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk æggehvider
50 g muscovadosukker Brug lyst muscovadocosukker
75 g sukker
1 nip flagesalt
75 g mørk chokolade Smeltet mørk chokolade

Drys

lidt flødeskum Tilsæt efter behov
lidt nødder
- figner Brug friske figner

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 100C. Pisk æggehviderne i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til let, blødt skum.
  2. 2.Pisk sukkeret i lidt ad gangen og tilsæt salt. Pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
  3. 3.Vend forsigtigt den smeltede chokolade i, vend kun rundt et par gange, så chokoladen danner et smukt mønster i marengsen. Sæt 4-8 store skefulde på en bageplade med bagepapir.
  4. 4.Bag i ca. 1 time, indtil den er helt sprød, men stadig blød og sej indeni. Lad den køle af i ovnen, med lågen på klem.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser og #weekend og gæster