Chilimarmelade
SNACKS OG TILBEHøR

Chilimarmelade

Kombinationen af sødme og stærk chili passer godt i f.eks. en burger, sandwich eller pita. Chilimarmeladen er også god til grill mad, tapas og på ostebordet.
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk. snackpebre i små tern
4 stk. røde chilier finthakket
1 dl. æbleeddike
0.25 tsk. salt
lidt friskkværnet peber
2 stk. peber
 langpeber, kan udelades
3 tsk. korianderfrø kan udelades
0.5 dl. Citronsaft, friskpresset eller limesaft
125 g sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom snackpeber, chili, æbleeddike, salt, peber og evt. langpeber i en mindre gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen, når det koger. Lad det herefter simre i 10 min. Tilsæt citronsaft og lad det simre videre, indtil det er mørt og begynder at tykne lidt (juster konsistensen med lidt vand, hvis den er blevet meget tyk).
  2. 2
    Når peberfrugt og chili er mørt, kan du enten tilsætte sukker straks eller blende den lidt igennem med en stavblender for en mere ensartet og knap så rustik konsistens.
  3. 3
    Tilsæt sukker og lad det simre i yderligere ca. 10 min., til sukkeret er opløst og konsistensen tyktflydende som syltetøj. Smag til med ekstra citron/peber/sukker, om nødvendigt.
  4. 4
    Hæld den varme chilimarmelade på et skoldet syltetøjsglas. Forsegl det med et låg, lad det køle lidt og opbevar det på køl indtil servering. Det kan holde op til ca. 1 måned.