Chilimarmelade
- 0 Personer
Ingredienser
2 stk. | snackpebre i små tern |
4 stk. | røde chilier finthakket |
1 dl. | æbleeddike |
0.25 tsk. | salt |
lidt | friskkværnet peber |
2 stk. | peber langpeber, kan udelades |
3 tsk. | korianderfrø kan udelades |
0.5 dl. | Citronsaft, friskpresset eller limesaft |
125 g | sukker |
Sådan gør du
-
1Kom snackpeber, chili, æbleeddike, salt, peber og evt. langpeber i en mindre gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen, når det koger. Lad det herefter simre i 10 min. Tilsæt citronsaft og lad det simre videre, indtil det er mørt og begynder at tykne lidt (juster konsistensen med lidt vand, hvis den er blevet meget tyk).
-
2Når peberfrugt og chili er mørt, kan du enten tilsætte sukker straks eller blende den lidt igennem med en stavblender for en mere ensartet og knap så rustik konsistens.
-
3Tilsæt sukker og lad det simre i yderligere ca. 10 min., til sukkeret er opløst og konsistensen tyktflydende som syltetøj. Smag til med ekstra citron/peber/sukker, om nødvendigt.
-
4Hæld den varme chilimarmelade på et skoldet syltetøjsglas. Forsegl det med et låg, lad det køle lidt og opbevar det på køl indtil servering. Det kan holde op til ca. 1 måned.