Chili sin carne
AFTENSMAD

Chili sin carne

Traditionel, mexicansk chili con carne - blot uden kød. Derfor hedder denne ret Chili sin carne, som betyder "chili uden kød". 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 dl. sorte bønner, udblødte
1 dl. kidneybønner, udblødte
1 stk. løg, hakket
2 stk. fed hvidløg, hakkede
1 stk. gulerod, revet
2 stk. stilke bladselleri, finthakket
- olie til stegning
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. chilipasta
1 spsk. frisk oregano, hakket
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
3 dl. vand
- Desuden:
1 stk. rød peberfrugt, i terninger
1 stk. squash, i terninger
2 stk. majskolber, kernerne
- olie til stegning
6 stk. tomater, i terninger
2 dl. vand
- salt og peber
- lidt sukker
- cremefraiche
- koriander, plukket
- rødløg, hakket
1 stk. lime, i både
- brød
- tabasco

Sådan gør du

  1. 1
    Kog bønnerne hver for sig, til de er møre.
  2. 2
    Lad dem dryppe af i en sigte.
  3. 3
    Sautér løg, hvidløg, gulerod og selleri i olie i en stor gryde.
  4. 4
    De skal ikke tage farve, men steges lidt under omrøring.
  5. 5
    Tilsæt tomatpuré, chipotlepaste, oregano, spidskommen og koriander, og lad det stege lidt med.
  6. 6
    Tilsæt vand, og lad det hele koge i 8-10 minutter, til grøntsagerne er møre.
  7. 7
    Blend dem med en stavblender.
  8. 8
    Rist peberfrugter, squash og majskerner i lidt olie.
  9. 9
    Kom dem i gryden sammen med tomater, bønner og vand, og lad det simre i 10 minutter.
  10. 10
    Smag til med salt, peber og sukker, og servér straks med cremefraiche, koriander, løg, lime og brød.
  11. 11
    Du kan godt bruge dåsebønner til denne ret.
  12. 12
    Brug i alt 2 dåser, f.eks. sorte, kidney-, blackeyed peas, hvide eller pintobønner.
  13. 13
    Husk at skylle dem inden brug!