Chili con carne med appelsinsalsa
Nem aftensmad der oser af overskud og vækker begejstring hos både store og små. Du kan selv justere hvor spicy din salsa skal være. Øsnker du den helt mild, kan du undlade den friske chili.

- 4 Personer
Ingredienser
2 stk | løg |
lidt | olie |
300 g | kød |
2 tsk. | spidskommen |
2 stk | kanelstænger |
2 dåser | flåede tomater |
3 spsk. | tomatpuré |
25 g | mørk chokolade 80 procent |
2 dåser | kidneybønner Dåser med kogte kidneybønner |
1 dåse | kogte hvide bønner |
lidt | salt og lidt peber |
Salsa
2 stk | appelsiner |
1 stk. | rødløg. Lille rødløg |
2 tsk. | chili Frisksnittet chili |
Topping
1 håndfuld | rødkål |
2 dl. | cremefraiche |
1 bundt | Friske koriander |
Sådan gør du
- 1.Hak løg og svits i olie sammen med kødet, til det er brunet.
- 2.Kom krydderier og både flåede tomater og tomatpuré i gryden og lad simre i 5 min.
- 3.Kom chokolade og afdryppede bønner i gryden og varm igennem. Smag retten til med salt og peber. Spæd eventuelt op med lidt vand, hvis du vil have en tyndere konsistens.
- 4.Skær appelsin i små stykker og løg i skiver. Vend med chili. Server chili con carne med salsa og topping.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#forret,
#hverdagens små mirakler og #chili