Chili con carne med appelsinsalsa
AFTENSMAD

Chili con carne med appelsinsalsa

Nem aftensmad der oser af overskud og vækker begejstring hos både store og små. Du kan selv justere hvor spicy din salsa skal være. Øsnker du den helt mild, kan du undlade den friske chili.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. løg
lidt olie
300 g kød
2 tsk. spidskommen
2 stk. kanelstænger
2 dåser flåede tomater
3 spsk. tomatpuré
25 g mørk chokolade 80 procent
2 dåser kidneybønner Dåser med kogte kidneybønner
1 dåse kogte hvide bønner
lidt salt og lidt peber

Salsa

2 stk. appelsiner
1 stk. rødløg. Lille rødløg
2 tsk. chili Frisksnittet chili

Topping

1 håndfuld rødkål
2 dl. cremefraiche
1 bundt Friske koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg og svits i olie sammen med kødet, til det er brunet.
  2. 2
    Kom krydderier og både flåede tomater og tomatpuré i gryden og lad simre i 5 min.
  3. 3
    Kom chokolade og afdryppede bønner i gryden og varm igennem. Smag retten til med salt og peber. Spæd eventuelt op med lidt vand, hvis du vil have en tyndere konsistens.
  4. 4
    Skær appelsin i små stykker og løg i skiver. Vend med chili. Server chili con carne med salsa og topping.