Ceviche med blæksprutte & melon
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | blæksprutte |
1 stk. | løg |
2 stk | tomater |
1 stk. | grøn chili |
0.25 | honningmelon |
2 håndfulde | koriander |
- | salt |
3 | limesaft måske mere |
Tilbehør
- | tortillachips |
Sådan gør du
-
1Kog blæksprutten i 1 ½-2 timer, til den er helt mør. Kom den i koldt vand, og lad den køle helt af i køleskab (du kan klargøre den dagen i forvejen).Hak løg fint. Skær tomater i tern.
-
2Flæk chilien, og skrab frø og frøvægge ud med en teske. Kassér begge dele.Hak chilien fint.
-
3Skær blæksprutten i små stykker, og vend den med saft af 3 lime. Lad den trække i 10 minutter.
-
4Vend blæksprutte med tomat, chili og løg.
-
5Skær avocado og melon i tern, og hak koriander. Vend det med resten af cevichen. Smag til med salt (der skal en del til) og evt. mere lime.
-
6Servér straks eller lad cevichen trække i op til 2 timer i køleskab. Giv tortillachips til.
Tip!
Er du ikke til blæksprutte, eller skal det gå hurtigere, kan du bruge rå kammusling. Vend den med lime, præcis som den kogte sprutte, og lad den trække. Resten er helt det samme!