Ceviche
AFTENSMAD

Ceviche

Ceviche er en sydamerikansk fiskesalat, hvor rå fisk får lov til at trække i citrusmarinade i op til seks timer. Den færdige ceviche vendes i friske krydderurter og serveres med brød, ris eller grøn salat.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

ingredienser

500 g fisk (vi brugte laks, torsk og kammuslinger)
4 stilke lime
1 stk. appelsin
1 stk. fed revet hvidløg
tsk. salt
tsk. sukker
1 spsk. frisk klippet dild eller 2 spsk. frisk klippet koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Skær fisken i små tern.
  2. 2
    Bland saft fra lime og appelsin i en skål.
  3. 3
    Kom hvidløg, salt og sukker i, og bland med fisken.
  4. 4
    Stil skålen i køleskab, og lad den trække 2-6 timer.
  5. 5
    Vend fisken med krydderurter.
  6. 6
    Du kan vælge at servere fisken som den er med godt brød.
  7. 7
    Eller vend den med snittet salat, og server med en skefuld mayonnaise, ligesom en rejecocktail.
  8. 8
    Det er også godt at servere civichen til nykogt ris.