Butterbeans med ristede cherrytomater
AFTENSMAD

Butterbeans med ristede cherrytomater

Retten fungerer godt på et bord med flere små retter, men man kan også sagtens spise den alene med et drys smuldret feta eller oliven. Opskriften er fra kogebogen Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad
  • 4 Personer

Det skal du bruge

500 g cherrytomater
85 ml. olivenolie
1 stk. løg
 , i små tern (150 g)
2 fed hvidløg , i tynde skiver
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. timianblad , grofthakkede, plus et par hele timiankviste til pynt
1 tsk. fennikelfrø , ristede og let knuste
1 stk. laurbærblad frisk
80 ml. hvidvin , tør
2 tsk. røget paprika
1 glas butterbeans af god kvalitet (700 g), skyllede og afdryppede
- salt
- peber


Tilbehør

75 g græsk yoghurt
- surdejsbrød , tykke skriver(eller andet brød med sprød skorpe), ristet efter behag

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 210° varmluft. Vend tomaterne i 2 tsk. af olien, og fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Rist dem i 20 min., til skindet har løsnet sig, og tomaterne er bløde og skrumpet en smule. Tag dem ud af ovnen, og kom tomaterne og al deres saft op i en fladbundet skål. Lad dem køle af.
  2. 2
    Læg et nyt stykke bagepapir i bradepanden, og skru ovnen ned til 100° varmluft.
  3. 3
    Klem skindet af tomaterne, når de er kølet tilstrækkeligt af, og læg skindene på bagepapiret. Stil bradepanden tilbage i ovnen i ca. 45 min., til skindene er tørre og sprøde, ryst bradepanden nogle gange undervejs. Stil tomaterne uden skind til side.
  4. 4
    Varm de sidste 75 ml olie op i en mellemstor sauterpande ved jævn varme. Tilsæt løg, hvidløg, oregano, timian, fennikelfrø og laurbærblad, og svits det i 10-12 min., til løget er klart, men ikke begyndt at få alt for meget farve. Tilsæt vin, lad det koge ind i 2 min., tilsæt derefter paprika. Steg videre i et minuts tid, tilsæt derefter kødet fra tomaterne samt 1 tsk. salt. Lad det småkoge i ca. 15 min., rør i det ofte, så tomaterne koger ud.
  5. 5
    Tilsæt bønner og et godt kværn peber, og vend det forsigtigt sammen. Lad retten småkoge et par minutter for at lune bønnerne, og tag panden af blusset.
  6. 6
    Fordel yoghurten i et lag ud over et serverings fad, og anret bønnerne ovenpå. Smuldr de tørrede tomatskind ud over, slut af med et drys timian, og server.
  7. 7
    Den færdige ret kan holde sig op til tre dage på køl. Sørg for at lade den nå op på stuetemperatur før servering. De sprøde tomatskind er også skønne at have i baghånden til salater og pastaretter. De kan holde sig op til en uge i et skruelågsglas.