Butterbeans med ristede cherrytomater
- 4 Personer
Det skal du bruge
500 g | cherrytomater |
85 ml. | olivenolie |
1 stk. | løg , i små tern (150 g) |
2 fed | hvidløg , i tynde skiver |
2 tsk. | tørret oregano |
2 tsk. | timianblad , grofthakkede, plus et par hele timiankviste til pynt |
1 tsk. | fennikelfrø , ristede og let knuste |
1 stk. | laurbærblad frisk |
80 ml. | hvidvin , tør |
2 tsk. | røget paprika |
1 glas | butterbeans af god kvalitet (700 g), skyllede og afdryppede |
- | salt |
- | peber |
Tilbehør
75 g | græsk yoghurt |
- | surdejsbrød , tykke skriver(eller andet brød med sprød skorpe), ristet efter behag |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 210° varmluft. Vend tomaterne i 2 tsk. af olien, og fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Rist dem i 20 min., til skindet har løsnet sig, og tomaterne er bløde og skrumpet en smule. Tag dem ud af ovnen, og kom tomaterne og al deres saft op i en fladbundet skål. Lad dem køle af.
-
2Læg et nyt stykke bagepapir i bradepanden, og skru ovnen ned til 100° varmluft.
-
3Klem skindet af tomaterne, når de er kølet tilstrækkeligt af, og læg skindene på bagepapiret. Stil bradepanden tilbage i ovnen i ca. 45 min., til skindene er tørre og sprøde, ryst bradepanden nogle gange undervejs. Stil tomaterne uden skind til side.
-
4Varm de sidste 75 ml olie op i en mellemstor sauterpande ved jævn varme. Tilsæt løg, hvidløg, oregano, timian, fennikelfrø og laurbærblad, og svits det i 10-12 min., til løget er klart, men ikke begyndt at få alt for meget farve. Tilsæt vin, lad det koge ind i 2 min., tilsæt derefter paprika. Steg videre i et minuts tid, tilsæt derefter kødet fra tomaterne samt 1 tsk. salt. Lad det småkoge i ca. 15 min., rør i det ofte, så tomaterne koger ud.
-
5Tilsæt bønner og et godt kværn peber, og vend det forsigtigt sammen. Lad retten småkoge et par minutter for at lune bønnerne, og tag panden af blusset.
-
6Fordel yoghurten i et lag ud over et serverings fad, og anret bønnerne ovenpå. Smuldr de tørrede tomatskind ud over, slut af med et drys timian, og server.
-
7Den færdige ret kan holde sig op til tre dage på køl. Sørg for at lade den nå op på stuetemperatur før servering. De sprøde tomatskind er også skønne at have i baghånden til salater og pastaretter. De kan holde sig op til en uge i et skruelågsglas.