Burgersalat med bagte kartoffelbåde og grove croutoner
- 4 Personer
Ingredienser
1.5 kg | skrubbede kartofler i både |
1.5 l. | vand |
1 spsk. | tørret merian |
1.5 tsk. | groft salt |
1.5 spsk. | olivenolie |
125 g | kalkunbacon i skiver |
4 skiver | grovbrød (ca. 125 g) |
1 l. | fintstrimlet icebergsalat (ca. 175 g,) |
1 stk. | agurk i tern (ca. 300 g) |
100 g | syltede agurker i lange strimler |
250 g | cherrytomater i halve |
1 stk. | finthakket rødløg (ca. 75 g) |
Ketchupdressing
1 dl. | yoghurt 2% eller kvark 1% |
1 dl. | tomatketchup |
- | et nip groft salt og friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Bagetid for kartofler og bacon: Ca. 15 min. ved 225°
-
2Bagetid for brødcroutoner: Ca. 5 min. ved 225°
-
3Kom kartoffelbådene i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
-
4Hæld vandet fra og damp dem tørre.
-
5Bland merian, salt og olie godt med kartoffelbådene og fordel dem på en plade med bagepapir.
-
6Læg baconskiverne ved siden af kartoflerne (gør også plads til brødet).
-
7Bag kartofler og bacon midt i ovnen.
-
8Riv grovbrødet i små bidder og bag det sammen med kartofler og bacon de sidste 5 min.
-
9Klip den ristede bacon i strimler.
-
10Ketchupdressing: Rør yoghurt, ketchup, salt og peber sammen og smag dressingen til.
-
11Anret de bagte kartoffelbåde i et fad sammen med salatblade, de to slags agurk, tomater og løg.
-
12Drys brødcroutoner og bacon på toppen og server ketchupdressingen til.
Tip!
Server evt. også kapers og oliven til salaten.