Bruschetta med sprødstegte sardiner
- 4 Personer
Ingredienser
12 stk. | små friske sardiner |
3 spsk. | citronsaft |
- | salt og peber |
- | olivenolie |
4 stk. | skiver lyst brød, fx filone |
1 stk. | fed hvidløg |
- | En håndfuld krølsalat |
2 spsk. | friskhakket persille |
4 spsk. | kapers |
Sådan gør du
-
1Fjern indvolde og skær hoved og hale af sardinerne.
-
2Skyl dem rene.
-
3Kom sardinerne ned i en skål, vend med 2 spsk citronsaft, salt og peber.
-
4Steg sardinerne i en god sjat olie på en teflonpande, indtil de er gyldne på begge sider.
-
5Det tager ikke mange minutter.
-
6Rist brødet, indtil det er sprødt.
-
7Gnid brødskiverne med det pillede fed hvidløg.
-
8Skær salaten i strimler og fordel over brødet.
-
9Læg de varme sardiner på salaten.
-
10Dryp olivenolie henover.
-
11Drys kapers og persille over og server.
-
12Tip: Det er ikke sikkert, at din fiskehandler har sardiner.
-
13Men hvis du spørger ham, kan han sikkert skaffe dem til dig.