Bruschetta med sprødstegte sardiner
FROKOST

Bruschetta med sprødstegte sardiner

Sardiner er smækfyldt med sunde omega 3-fedtsyrer og smager dejligt efter en tur på panden. På grund af sardinens størrelse indeholder den desuden næsten ikke noget kviksølv.
  • 4 Personer

Ingredienser

12 stk. små friske sardiner
3 spsk. citronsaft
- salt og peber
- olivenolie
4 stk. skiver lyst brød, fx filone
1 stk. fed hvidløg
- En håndfuld krølsalat
2 spsk. friskhakket persille
4 spsk. kapers

Sådan gør du

  1. 1
    Fjern indvolde og skær hoved og hale af sardinerne.
  2. 2
    Skyl dem rene.
  3. 3
    Kom sardinerne ned i en skål, vend med 2 spsk citronsaft, salt og peber.
  4. 4
    Steg sardinerne i en god sjat olie på en teflonpande, indtil de er gyldne på begge sider.
  5. 5
    Det tager ikke mange minutter.
  6. 6
    Rist brødet, indtil det er sprødt.
  7. 7
    Gnid brødskiverne med det pillede fed hvidløg.
  8. 8
    Skær salaten i strimler og fordel over brødet.
  9. 9
    Læg de varme sardiner på salaten.
  10. 10
    Dryp olivenolie henover.
  11. 11
    Drys kapers og persille over og server.
  12. 12
    Tip: Det er ikke sikkert, at din fiskehandler har sardiner.
  13. 13
    Men hvis du spørger ham, kan han sikkert skaffe dem til dig.