Bruschetta med sprødstegte sardiner

Sardiner er smækfyldt med sunde omega 3-fedtsyrer og smager dejligt efter en tur på panden. På grund af sardinens størrelse indeholder den desuden næsten ikke noget kviksølv.
Bruschetta med sprødstegte sardiner
  • 4 Personer

Ingredienser

12 stk små friske sardiner
3 spsk. citronsaft
- salt og peber
- olivenolie
4 stk skiver lyst brød, fx filone
1 stk. fed hvidløg
- En håndfuld krølsalat
2 spsk. friskhakket persille
4 spsk. kapers

Sådan gør du

  1. 1.Fjern indvolde og skær hoved og hale af sardinerne.
  2. 2.Skyl dem rene.
  3. 3.Kom sardinerne ned i en skål, vend med 2 spsk citronsaft, salt og peber.
  4. 4.Steg sardinerne i en god sjat olie på en teflonpande, indtil de er gyldne på begge sider.
  5. 5.Det tager ikke mange minutter.
  6. 6.Rist brødet, indtil det er sprødt.
  7. 7.Gnid brødskiverne med det pillede fed hvidløg.
  8. 8.Skær salaten i strimler og fordel over brødet.
  9. 9.Læg de varme sardiner på salaten.
  10. 10.Dryp olivenolie henover.
  11. 11.Drys kapers og persille over og server.
  12. 12.Tip: Det er ikke sikkert, at din fiskehandler har sardiner.
  13. 13.Men hvis du spørger ham, kan han sikkert skaffe dem til dig.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost og #forret