Brombærsauce til risalamande
DESSERT

Brombærsauce til risalamande

Kirsebærsaucen smager dejligt, men nogle gange er det sjovt at prøve noget andet og få nye smagsoplevelser. Brombær og blåbær er et lækkert alternativ, som er friskere, og med et lille skud citrus lette og lækre til den flødefyldte risalamande.
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g brombær og/eller blåbær, frosne eller friske
100 g sukker
- saft + revet skal af ½ økologisk citron

Sådan gør du

  1. 1
    Kom bærrene i en kasserolle og sæt dem over middel varme. Lad dem simre i 5-10 min., så de frigiver lidt saft.
  2. 2
    Tilsæt 2/3 dele af sukkeret og lad det simre videre i 2-3 min.
  3. 3
    Hæld citronsaft og -skal i kasserollen og smag til med det resterende sukker.
  4. 4
    Lad saucen koge lidt ind og server den lun eller kold til din risalamande.

Tip!

Prøv appelsinsaft i stedet for citron i pkt. 3. Giv saucen ekstra smag med et par skefulde rom, cognac eller Cremè de Mure (brombærlikør). Lav saucen med andre typer bær, fx jordbær, solbær eller hindbær. Vil du have en tykkere sauce, så jævn den en anelse ved at tilsætte 1 spsk. maizena udrørt i ½ dl vand under kogning, lidt af gangen, indtil konsistensen er efter din smag. TIP: Brug friske appelsiner i stedet for brombær. De skæres ud i fileter, og saften presses ned i gryden. Tilsæt lidt vand, og fortsæt som efter pkt. 1. Jævn gerne saucen med ca. 1 spsk. maizena udrørt i ½ dl vand (tilsæt lidt ad gangen).