Boller af vårhvede med brieost
Vi bager bollerne i muffinforme af metal, der er foret med bagepapir. Så kan vi lade dejen være så blød som mulig.

- 4 Personer
Ingredienser
50 g | smør |
1.5 dl. | mælk |
1 dl. | vand |
25 g | gær |
1 tsk. | fint salt |
1 stk. | stort æg |
1 dl. | havregryn |
dl. | Fuldkornsmel af vårhvede fra Amo |
125 g | brieost |
1 stk. | æg |
1 spsk. | sesamfrø |
Sådan gør du
- 1.Smelt smørret, og hæld det op i en skål. Kom straks mælk og vand i. Rør gæren ud heri. Kom salt i, og pisk ægget i med en gaffel, så det fordeler sig godt.
- 2.Kom havregryn i, og tilsæt nu melet lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Ælt dejen godt.
- 3.Dæk dejen med film, og lad den hæve i 1 time.
- 4.Klip bagepapir i passende, mindre stykker, og fyld dem i metalmuffinforme.
- 5.Tryk luften ud af dejen og del dejen i ca. 15 stykker. Form hvert stykke til en kugle, og kom den i formen.
- 6.Skær osten ud i lige så mange stykker, som du har dej, og stik osten ned i dejen.
- 7.Pensl ost og bolle med sammenpisket æg, og drys sesam henover.
- 8.Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.Sæt ovnen på 200 grader.
- 9.Bag bollerne gyldne og fine i ca. 25 minutter.
- 10.Læg alufolie henover, hvis de bliver for mørke.
- 11.Afkøl dem på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #mellemmåltider