Boller af vårhvede med brieost

Vi bager bollerne i muffinforme af metal, der er foret med bagepapir. Så kan vi lade dejen være så blød som mulig.
Boller af vårhvede med brieost
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g smør
1.5 dl. mælk
1 dl. vand
25 g gær
1 tsk. fint salt
1 stk. stort æg
1 dl. havregryn
dl. Fuldkornsmel af vårhvede fra Amo
125 g brieost
1 stk. æg
1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1.Smelt smørret, og hæld det op i en skål. Kom straks mælk og vand i. Rør gæren ud heri. Kom salt i, og pisk ægget i med en gaffel, så det fordeler sig godt.
  2. 2.Kom havregryn i, og tilsæt nu melet lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Ælt dejen godt.
  3. 3.Dæk dejen med film, og lad den hæve i 1 time.
  4. 4.Klip bagepapir i passende, mindre stykker, og fyld dem i metalmuffinforme.
  5. 5.Tryk luften ud af dejen og del dejen i ca. 15 stykker. Form hvert stykke til en kugle, og kom den i formen.
  6. 6.Skær osten ud i lige så mange stykker, som du har dej, og stik osten ned i dejen.
  7. 7.Pensl ost og bolle med sammenpisket æg, og drys sesam henover.
  8. 8.Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.Sæt ovnen på 200 grader.
  9. 9.Bag bollerne gyldne og fine i ca. 25 minutter.
  10. 10.Læg alufolie henover, hvis de bliver for mørke.
  11. 11.Afkøl dem på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #mellemmåltider