Bøf – Caveman style med salsa
AFTENSMAD

Bøf – Caveman style med salsa

En rigtig god bøf behøver sjældent det store selskab på tallerkenen. Vi griller godt kød endnu bedre med trækul.  
  • 4 Personer

Kødet

4 stk. Bøffer eller T-bone steaks
- salt og peber

Salsa

- tomat
- agurk
- rødløg
- peberfrugt
- bladselleri

Dressing

- Rød balsamico
- tabasco
- Acaciehonning
- lidt rapsolie

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd din grill op med trækul. Kullene skal være gennemvarme.
  2. 2
    Krydr bøffen med salt og læg den direkte ned i de varme trækul.
  3. 3
    Den tykke bøf eller T-bone grilles 3 minutter på den ene side, og 2½ minut på den anden.
  4. 4
    En tyndere bøf grilles 30-60 sekunder mindre på hver side.
  5. 5
    Tjek med et stegetermometer. Den perfekte temperatur er mellem 56 og 58 grader i centrum af bøffen.
  6. 6
    Kødet skal hvile 5-8 minutter inden udskæring.
  7. 7
    Eventuelle kulrester kan børstes væk med en siliconebørste.
  8. 8
    Krydr med lidt peber.
  9. 9
    Snit grøntsagerne i små stykker.
  10. 10
    Server salsaen med dressingen.
  11. 11
    Samvirke fik kødet sponsoreret af JB Kød i Slagelse