Bagt torsk med bønner i persillepesto
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | fennikel |
6 stk. | Cocktailtomater |
600 g | torskefilet |
2 dåser | butter beans, drænede (ca. 480 g) |
- | Lidt frisk citrontimian (kan udelades) |
- | salt og peber |
1 dl. | solsikkekerne |
1 bundt | persille |
1 fed | hvidløg |
4 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | hvidvinseddike eller citronsaft |
1 stk. | citronskal, strimmel |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 210 eller 195 grader, hvis det er en varmluftsovn.
-
2Skær fennikler og tomater i meget tynde skiver.
-
3Fordel grøntsagerne på midten af 4 stykker bagepapir.
-
4Fordel fisken på grøntsagerne, dryp med olie og drys med citrontimian, salt og peber.
-
5Fold bagepapiret over fisken og rul kanten sammen hele vejen rundt, så det bliver en lukket pakke. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i ca. 20 min.
-
6Gør imens bønnerne klar. Rist solsikkekernerne på en tør pande i et par minutter, til de er gyldne.
-
7Blend persille, hvidløg, solsikkekerner, olie, eddike og citronskal sammen.
-
8Smag til med salt og peber.
-
9Vend bønnerne med pesto og smag til.
-
10Drys med urter og server sammen med fiskepakkerne og citronbåde.
Tip!
Brug revne rodfrugter i stedet for fennikel.