Bagt torsk med bønner i persillepesto

Pak fisken sirligt i bagepapir med lidt friske urter og grønt, så er der lynhurtig aftensmad. Vi serverer marinerede bønner til, men du kan også bruge varm, friskkogt pasta til at vende i persillepestoen.
Bagt torsk med bønner i persillepesto
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk fennikel
6 stk Cocktailtomater
600 g torskefilet
2 dåser butter beans, drænede (ca. 480 g)
- Lidt frisk citrontimian (kan udelades)
- salt og peber
1 dl. solsikkekerne
1 bundt persille
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft
1 stk. citronskal, strimmel

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 210 eller 195 grader, hvis det er en varmluftsovn.
  2. 2.Skær fennikler og tomater i meget tynde skiver.
  3. 3.Fordel grøntsagerne på midten af 4 stykker bagepapir.
  4. 4.Fordel fisken på grøntsagerne, dryp med olie og drys med citrontimian, salt og peber.
  5. 5.Fold bagepapiret over fisken og rul kanten sammen hele vejen rundt, så det bliver en lukket pakke. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i ca. 20 min.
  6. 6.Gør imens bønnerne klar. Rist solsikkekernerne på en tør pande i et par minutter, til de er gyldne.
  7. 7.Blend persille, hvidløg, solsikkekerner, olie, eddike og citronskal sammen.
  8. 8.Smag til med salt og peber.
  9. 9.Vend bønnerne med pesto og smag til.
  10. 10.Drys med urter og server sammen med fiskepakkerne og citronbåde.

Tip!

Brug revne rodfrugter i stedet for fennikel.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad