Asiatisk agurkesalat med hjemmelavet marinade
SNACKS OG TILBEHøR

Asiatisk agurkesalat med hjemmelavet marinade

Denne agurkesalat er et must for alle, der er vilde med asiatisk mad. Her kombineres agurkens sprødhed med det sur-søde og styrke fra chili. En skøn kompagnon til laks eller marineret, lynstegt oksekød. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g agurk Skrællet og uden kerner
200 g rødløg. fint hakket

Marinade

2 spsk. æbleeddike
2 tsk. rørsukker
2 tsk. Sambal Oelek Anden chilisauce kan også bruges
50 g cashewnødder Grofthakkede

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl agurkerne, flæk dem på langs, og fjern kernerne med en ske.
  2. 2
    Skær agurkerne i tynde, skrå skiver.
  3. 3
    Hak rødløg fint.
  4. 4
    Bland marinaden sammen, og smag den til.
  5. 5
    Vend marinaden med agurker og rødløg, og lad salaten trække i ca. ½ time.
  6. 6
    Rist cashewnødderne på en tør, men varm pande, til de får farve.
  7. 7
    Drys cashewnødderne over salaten lige før servering.