Amerikanske pandekager med bær

Søde sager over bål. I november må vi ty til supermarkedets frosne eller friske bær, er du i skoven tidligere på året, kan du gå på opdagelse i naturen efter årstidens bær og bruge dem i de lækre, luftige, amerikanske pandekager.
Amerikanske pandekager med bær
  • 4 Personer

8-10 pandekager

1 stk. æg
1.5 dl. letmælk
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 stk. nip salt
2 dl. hvedemel
- smør til stegning
- friske bær f.eks hindbær, blåbær, brombær
- marmelade og sukker til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Rør pandekagedejen hjemmefra og tag den med i en skål, eller pak ægget godt ind og tag æg, skål, smør, mælk, mel, bagepulver, sukker og salt med dig.
  2. 2.Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med mælk.
  3. 3.Rør bagepulver, sukker, salt og mel i.
  4. 4.Sæt en pande over bålet og smelt smørret.
  5. 5.Sæt små klatter af dej på panden og for del de friske eller frosne, kogte bær på dem, så de suger ned i dejen.
  6. 6.Vend pandekagerne og bag dem færdige på den anden side.
  7. 7.Spis pandekagerne med marmelade, sukker eller en frugtsalat af friske bær.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert