Ærte-smoothie og rugbrødsdrys med lakrids

I stedet for ærter kan I bruge frosne majs til smoothien. Sammen med majs kan I også bruge røde frugter – jordbær, hindbær, brombær og lign.
Ærte-smoothie og rugbrødsdrys med lakrids
  • 1 Person

Ingredienser

2 dl. magert syrnet produkt – f.eks. A38, kærnemælk eller yoghurt
1 dl. frosne ærter
stk. moden banan
1 tsk. Flydende honning
1 tsk. friskpresset limesaft (eller citron eller appelsin)
100 g gul frugt – skrællet ananas, pære, mango eller fersken

Rugbrødsdrys med lakrids

2 skiver rugbrød
1 tsk. knust engelsk lakrids

Sådan gør du

  1. 1.Blend de syrnede produkter og de frosne ærter, til det er næsten glat.
  2. 2.Tilsæt banan, honning, limesaft og den gule frugt og blend igen.
  3. 3.Tilsæt lidt vand, hvis du synes smoothien er for tyk.
  4. 4.Hæld smoothien i et glas og kom 2 spsk drys på.
  5. 5.Server med en langskaftet ske, så den både kan drikkes og spises.
  6. 6.Kom det revne rugbrød på en kold stegepande og rist det først 1-2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min.
  7. 7.Hæld de mindste stykker rugbrød, som er ristet, over på et stykke smørrebrødspapir på en bagerist og rist resten af rugbrødet i ca. 5 min. til alt er sprødt, uden at være brændt.
  8. 8.Lad rugbrødet køle af og bland det med lakridsen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser, #drikke og #vegetar