Ærte-smoothie og rugbrødsdrys med lakrids
I stedet for ærter kan I bruge frosne majs til smoothien. Sammen med majs kan I også bruge røde frugter – jordbær, hindbær, brombær og lign.

- 1 Person
Ingredienser
2 dl. | magert syrnet produkt – f.eks. A38, kærnemælk eller yoghurt |
1 dl. | frosne ærter |
stk. | moden banan |
1 tsk. | flydende honning |
1 tsk. | friskpresset limesaft (eller citron eller appelsin) |
100 g | gul frugt – skrællet ananas, pære, mango eller fersken |
Rugbrødsdrys med lakrids
2 skiver | rugbrød |
1 tsk. | knust engelsk lakrids |
Sådan gør du
- 1.Blend de syrnede produkter og de frosne ærter, til det er næsten glat.
- 2.Tilsæt banan, honning, limesaft og den gule frugt og blend igen.
- 3.Tilsæt lidt vand, hvis du synes smoothien er for tyk.
- 4.Hæld smoothien i et glas og kom 2 spsk drys på.
- 5.Server med en langskaftet ske, så den både kan drikkes og spises.
- 6.Kom det revne rugbrød på en kold stegepande og rist det først 1-2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min.
- 7.Hæld de mindste stykker rugbrød, som er ristet, over på et stykke smørrebrødspapir på en bagerist og rist resten af rugbrødet i ca. 5 min. til alt er sprødt, uden at være brændt.
- 8.Lad rugbrødet køle af og bland det med lakridsen.