Du kan sagtens spise toppen af en porre. Brug dem f.eks. i æggekage sammen med kartoffelskræller, og glæd dig samtidig over, at du begrænser madspild.Opskrift fra bogen "Skræl er ikke skrald" af Michael Folman Jensen
6 Personer
Ingredienser
4 stk.
toppe fra porrer
30 g
smør
250 g
kartoffelskræl
100 g
gedeost
4 stk.
æg
2 dl
cremefraiche 9%
lidt
Lidt salt og peber
3 dl
Hjemmelavet tomatsalsa
ANNONCE
Sådan gør du
1
Rens porretoppene, skær dem i skiver og skyl dem igen meget grundigt!
2
Damp dem i smør i et par minutter og vend dem med kartoffelskræller (husk at koge kartoffelskrællerne før brug) og gedeost. Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
3
Pisk æg, cremefraiche samt salt og peber. Vend
æggemassen med porre, kartofler og gedeost.
Fordel det hele i 4-6 små, smurte ildfaste forme
eller et stort fad, alt efter om det er en forret eller en
hovedret.
4
Bages i ca. 15-20 minutter til æggemassen føles
fast. Server med lidt tomatsalsa ved siden af.