Æggekage
- 4 Personer
ingredienser
6 skiver | bacon eller letsaltet svinebryst |
8 stk | æg |
1 dl. | mælk |
2 stk | tomater |
- | salt og peber |
1 bundt | purløg |
tilbehør
4 skiver | rugbrød |
Sådan gør du
-
1Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle.
-
2Varm panden op ved god varme.
-
3Læg skiverne på panden og vend dem.
-
4Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde.
-
5Læg skiverne på køkkenrulle.
-
6Hæld næsten alt fedtet fra panden.
-
7Pisk æg og mælk let sammen.
-
8Hæld æggeblandingen på panden.
-
9Løft jævnligt i æggemassen med en paletkniv, så det flydende kommer ned i bunden.
-
10Skær tomaterne i skiver og læg dem på æggekagen, når den er halvstivnet.
-
11Drys lidt salt og peber på.
-
12Pynt æggekagen med det sprøde bacon og rigelig klippet purløg.
-
13Tag æggekagen fra varmen, inden det øverste lag æg er helt stivnet, så æggekagen ikke bliver for fast - den steger nemlig videre på panden, når den står et par minutter.