Æbleost

Sjov og anderledes måde at spise æbler på. Spis æbleosten på en lun skive franskbrød til morgenmad eller som en sød snack.
Æbleost
  • 8 Personer

Ingredienser

5 kg skrællede æbler i tynde skiver
1.5 kg sukker
tsk. kanel

Sådan gør du

  1. 1.Bland æbler med sukker, og lad det stå i 48 timer til det safter.
  2. 2.Si saften fra, og kog den ind til det halve.
  3. 3.Når den er mørk og tyk, tilsættes tre fjerdele af æbleskiverne og den koges endnu ca. en time under konstant omrøring.
  4. 4.Kanelen og de sidste æbleskiver tilsættes den tykke masse.
  5. 5.Der varmes videre, indtil de sidste æbleskiver har »marmoreret« massen.
  6. 6.Hæld den over i et osteklæde og læg den i pres mellem to skærebrædder i to dage
  7. 7.Hæng den til tørre et luftigt sted, og opbevar den siden mørkt og tørt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser, #drikke og #æbler