Æbleost
Sjov og anderledes måde at spise æbler på. Spis æbleosten på en lun skive franskbrød til morgenmad eller som en sød snack.

- 8 Personer
Ingredienser
5 kg | skrællede æbler i tynde skiver |
1.5 kg | sukker |
tsk. | kanel |
Sådan gør du
- 1.Bland æbler med sukker, og lad det stå i 48 timer til det safter.
- 2.Si saften fra, og kog den ind til det halve.
- 3.Når den er mørk og tyk, tilsættes tre fjerdele af æbleskiverne og den koges endnu ca. en time under konstant omrøring.
- 4.Kanelen og de sidste æbleskiver tilsættes den tykke masse.
- 5.Der varmes videre, indtil de sidste æbleskiver har »marmoreret« massen.
- 6.Hæld den over i et osteklæde og læg den i pres mellem to skærebrædder i to dage
- 7.Hæng den til tørre et luftigt sted, og opbevar den siden mørkt og tørt.