Æbleis med calvados og choko/nødde overtræk (4 små isbomber)
DESSERT

Æbleis med calvados og choko/nødde overtræk (4 små isbomber)

Glem Magnum-isen, denne æbleflødeis slår selv de bedste købeispinde af banen. Den cremede æbleis og det sprøde chokoladeovertræk gør den til en ny voksenfavorit.
 • 4 Personer
 • 240 Minutes

Ingredienser

1 stk. Pasteuriseret æggeblomme (½ bæger)
2 tsk. rørsukker
- Kornene af ¼ vaniljestang (kan udelades)
1 knsp. havsalt
1 dl. piske-fløde
1 dl. æblemos
1 dl. calvados

Sådan gør du

 1. 1
  Pisk pasteuriseret æggeblomme, rørsukker, kornene af ¼ vaniljestang , havsalt og piskefløde til skum.
 2. 2
  Vend æblemos og Calvados i blandingen og fordel den i 4 isforme eller dessertglas.
 3. 3
  Frys isene i min. 4 timer inden servering.
 4. 4
  Dyp/dæk evt. isene med smeltet mørk chokolade (ca.100g), rul dem i hakkede hasselnødder og sæt dem i fryseren igen i min.15 minutter eller indtil servering.

Tip!

Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.