2 nemme frugtis

Sommer og is går hånd i hånd – og så er det sjovt at lave dine egne. Lav en frisk version med hyldeblomst, blåbær og jordbær eller en cremet version med banan, peanutbutter og chokolade. Velbekomme!
2 nemme frugtis
  • 8 Personer
  • 300 Minutes

Hyldeblomst-pops med jordbær og blåbær

0.5 bakke jordbær
0.5 bakke blåbær
5 dl. hyldeblomstsaft fortyndet 1:3 (det må godt være lidt stærkt og sødt)

Banan-is med peanut og chokolade

3 stk bananer
4 spsk. peanut butter
100 g mørk chokolade
0.5 dl. hakkede peanuts eller andre nødder
0.5 bakke hindbær

Sådan gør du

  1. 1.Nip og skær jordbær i små stykker. Fyld jordbær og blåbær i 8-10 isforme og hæld hyldeblomstsaft på og sæt en ispind i. Frys dine hyldeblomst-pops i 4-5 timer.
  2. 2.Skræl bananerne og skær dem i ½-1 cm skiver. Kom halvdelen i et fad beklædt med bagepapir. Kom en smule peanutbutter på hvert stykke og kom det andet stykke på toppen. Sæt bananstykker i fryseren i 2 timer.
  3. 3.Hak og smelt chokoladen over vandbad. Dyp bananerne i smeltet chokolade. Kom hindbær på toppen af halvdelen og sæt en trætandstik i hvert stykke og drys resten af bananerne med hakkede peanuts. Sæt bananisene i fryseren igen – ca. ½ time – og server.
  4. 4.Hvis du har lavet isene i god tid, f.eks. dagen i forvejen, så tag bananisene ud og sæt dem på et fad ca. 20 min., før de spises – så er de ikke for hårde at bide i.

Tip!

Isene kan laves med alverdens frugt og bær, f.eks. fersken og hindbær, og hæld en god limonade, hyldeblomstsaft eller jordbærsaft på

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #dessert, #få ingredienser, #weekend og gæster, #børnevenligt og #børnevenlig