2 nemme frugtis
- 8 Personer
- 300 Minutes
Hyldeblomst-pops med jordbær og blåbær
0.5 bakke | jordbær |
0.5 bakke | blåbær |
5 dl. | hyldeblomstsaft fortyndet 1:3 (det må godt være lidt stærkt og sødt) |
Banan-is med peanut og chokolade
3 stk. | bananer |
4 spsk. | peanut butter |
100 g | mørk chokolade |
0.5 dl. | hakkede peanuts eller andre nødder |
0.5 bakke | hindbær |
Sådan gør du
-
1Nip og skær jordbær i små stykker. Fyld jordbær og blåbær i 8-10 isforme og hæld hyldeblomstsaft på og sæt en ispind i. Frys dine hyldeblomst-pops i 4-5 timer.
-
2Skræl bananerne og skær dem i ½-1 cm skiver. Kom halvdelen i et fad beklædt med bagepapir. Kom en smule peanutbutter på hvert stykke og kom det andet stykke på toppen. Sæt bananstykker i fryseren i 2 timer.
-
3Hak og smelt chokoladen over vandbad. Dyp bananerne i smeltet chokolade. Kom hindbær på toppen af halvdelen og sæt en trætandstik i hvert stykke og drys resten af bananerne med hakkede peanuts. Sæt bananisene i fryseren igen – ca. ½ time – og server.
-
4Hvis du har lavet isene i god tid, f.eks. dagen i forvejen, så tag bananisene ud og sæt dem på et fad ca. 20 min., før de spises – så er de ikke for hårde at bide i.
Tip!
Isene kan laves med alverdens frugt og bær, f.eks. fersken og hindbær, og hæld en god limonade, hyldeblomstsaft eller jordbærsaft på