2 nemme frugtis
SNACKS OG TILBEHøR

2 nemme frugtis

Sommer og is går hånd i hånd – og så er det sjovt at lave dine egne. Lav en frisk version med hyldeblomst, blåbær og jordbær eller en cremet version med banan, peanutbutter og chokolade. Velbekomme!
  • 8 Personer
  • 300 Minutes

Hyldeblomst-pops med jordbær og blåbær

0.5 bakke jordbær
0.5 bakke blåbær
5 dl. hyldeblomstsaft fortyndet 1:3 (det må godt være lidt stærkt og sødt)

Banan-is med peanut og chokolade

3 stk. bananer
4 spsk. peanut butter
100 g mørk chokolade
0.5 dl. hakkede peanuts eller andre nødder
0.5 bakke hindbær

Sådan gør du

  1. 1
    Nip og skær jordbær i små stykker. Fyld jordbær og blåbær i 8-10 isforme og hæld hyldeblomstsaft på og sæt en ispind i. Frys dine hyldeblomst-pops i 4-5 timer.
  2. 2
    Skræl bananerne og skær dem i ½-1 cm skiver. Kom halvdelen i et fad beklædt med bagepapir. Kom en smule peanutbutter på hvert stykke og kom det andet stykke på toppen. Sæt bananstykker i fryseren i 2 timer.
  3. 3
    Hak og smelt chokoladen over vandbad. Dyp bananerne i smeltet chokolade. Kom hindbær på toppen af halvdelen og sæt en trætandstik i hvert stykke og drys resten af bananerne med hakkede peanuts. Sæt bananisene i fryseren igen – ca. ½ time – og server.
  4. 4
    Hvis du har lavet isene i god tid, f.eks. dagen i forvejen, så tag bananisene ud og sæt dem på et fad ca. 20 min., før de spises – så er de ikke for hårde at bide i.

Tip!

Isene kan laves med alverdens frugt og bær, f.eks. fersken og hindbær, og hæld en god limonade, hyldeblomstsaft eller jordbærsaft på