Bearnaisesauce - skridt for skridt - Bearnaise for dummies
Bearnaisesauce kan bruges til stort set alle slags kød. Pas på undervejs, husk estragonblade og at saucen ikke må komme over 60 grader under tilberedningen. Uuumh! Opskriften er fra bogen "Mad for begyndere - 52 enkle opskrifter trin-for-trin".
Du skal bruge
2 spsk. eddike 1 æg ½ stk. salt ½ tsk. peber 1 tsk. estragon, tørret 180 g smør
Trin 1
Smelt smørret i en gryde. Afkøl til stuetemperatur.
Trin 2
Del ægget i blomme og hvide. Gem eller kassér hviden.
Trin 3
Pisk æggeblomme, salt og eddike sammen i en lille kasserolle.
Trin 4
Tilsæt smør lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt.
Tilsæt smør, indtil du får en tyk sauce.
Trin 5
Lun saucen ved svag varme. Saucen må ikke blive for varm, så skiller den.