Lav din egen snaps
Ingefærsnaps med chili
Du skal bruge:
1 ingefærrod
1 rød frisk chili
½ dl råsukker
1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka
Ingefærsnaps med chili
Sådan gør du:
Riv ingefæren, så du har cirka 4-5 spiseskeer reven ingefær.
Flæk chilien på langs og fjern kernerne.
Bland med råsukker og alkohol i et syltetøjsglas.
Skru låg på og ryst glasset.
Lad væsken trække i 4-6 dage
Filtrer blandingen og spæd eventuelt op med mere alkohol.
Ingefærsnaps med chili
Tip: Du kan tage chilien op før tid, hvis du vil have mindre riv i smagen.
Julesnaps
Du skal bruge:
1 økologisk appelsin
20 hele kaffebønner
1 stang kanel
1 vaniljestang
1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka
Julesnaps
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, du skal kun bruge stangen.
Riv den orange skal af appelsinen.
Bland kanelstang, kaffebønner, appelsinskal og vaniljestang i et syltetøjsglas.
Sku låg på glasset og giv det en rystetur.
Lad blandingen trække i 4-6 døgn.
Julesnaps
Tip: Du kan også tilføje nelliker eller stjerneanis.
Snaps med peberrod, æble og citron
Du skal bruge:
6 cm peberrod
1 økologisk citron
2 æbler
1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka
Snaps med peberrod, æble og citron
Sådan gør du:
Skræl peberroden og skær den i tynde skiver.
Riv den gule citronskal.
Kløv æblerne og sorter æblehus og kerner fra.
Dump peberrod, reven citronskal og æbler i et syltetøjsglas og hæld alkoholen over.
Skru låg på og ryst glasset en omgang.
Lad blandingen trække i cirka en uge.
Fortynd eventuelt med mere alkohol.
Snaps med peberrod, æble og citron
Tip: Brug altid kommenfri alkohol uden smagsstoffer.
Rosmarinsnaps
Du skal bruge:
1 håndfuld frisk rosmarin
10 hele peberkorn
1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka
Rosmarinsnaps
Sådan gør du:
Put den friske dusk rosmarin i et syltetøjsglas sammen med de hele peberkorn.
Overhæld krydderierne med alkohol, skru låg på og rusk glasset.
Lad blandingen trække i cirka en uge.
Filtrer den gyldne væske gennem et kaffefilter og smag til.
Rosmarinsnaps
Tip: Jo længere snapsen får lov til at trække, jo stærkere brænder kryddersmagen igennem.