Lav din egen snaps

Chili, rosmarin eller peberrod? Der er frit valg på alle krydderihylder, når man laver sin egen julesnaps. Samvirke har lagt hovedet i blød og fundet fire frække opskrifter frem. Skål.

Ingefærsnaps med chili

Du skal bruge:



1 ingefærrod

1 rød frisk chili

½ dl råsukker

1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka


Ingefærsnaps med chili

Sådan gør du:



Riv ingefæren, så du har cirka 4-5 spiseskeer reven ingefær.

Flæk chilien på langs og fjern kernerne.

Bland med råsukker og alkohol i et syltetøjsglas.

Skru låg på og ryst glasset.

Lad væsken trække i 4-6 dage

Filtrer blandingen og spæd eventuelt op med mere alkohol.

Ingefærsnaps med chili

Tip: Du kan tage chilien op før tid, hvis du vil have mindre riv i smagen.

Julesnaps

Du skal bruge:



1 økologisk appelsin

20 hele kaffebønner

1 stang kanel

1 vaniljestang

1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka



Julesnaps

Sådan gør du:



Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, du skal kun bruge stangen.

Riv den orange skal af appelsinen.

Bland kanelstang, kaffebønner, appelsinskal og vaniljestang i et syltetøjsglas.

Sku låg på glasset og giv det en rystetur.

Lad blandingen trække i 4-6 døgn.

Julesnaps

Tip: Du kan også tilføje nelliker eller stjerneanis.

Snaps med peberrod, æble og citron

Du skal bruge:



6 cm peberrod

1 økologisk citron

2 æbler

1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka

Snaps med peberrod, æble og citron

Sådan gør du:



Skræl peberroden og skær den i tynde skiver.

Riv den gule citronskal.

Kløv æblerne og sorter æblehus og kerner fra.

Dump peberrod, reven citronskal og æbler i et syltetøjsglas og hæld alkoholen over.

Skru låg på og ryst glasset en omgang.

Lad blandingen trække i cirka en uge.

Fortynd eventuelt med mere alkohol.

Snaps med peberrod, æble og citron

Tip: Brug altid kommenfri alkohol uden smagsstoffer.

Rosmarinsnaps

Du skal bruge:



1 håndfuld frisk rosmarin

10 hele peberkorn

1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka



Rosmarinsnaps

Sådan gør du:



Put den friske dusk rosmarin i et syltetøjsglas sammen med de hele peberkorn.

Overhæld krydderierne med alkohol, skru låg på og rusk glasset.

Lad blandingen trække i cirka en uge.

Filtrer den gyldne væske gennem et kaffefilter og smag til.

Rosmarinsnaps

Tip: Jo længere snapsen får lov til at trække, jo stærkere brænder kryddersmagen igennem.

Læs mere om