Så mange proteiner er der i din mad
Tallet i parentesen viser proteinindholdet pr. 100 g
10 animalske proteinkilder:
- Mager skæreost, 20+ (30,2 g)
- Røget torskerogn (26,8 g)
- Magert oksekød (22,4 g)
- Magert svinekød (22,4 g)
- Kyllingekød (21,5 g)
- Røget laks (21,4 g)
- Sejfilet (20,5 g)
- Æg (12,6 g)
- Skyr (11 g)
- Mælk (3,5 g)
10 vegetabilske proteinkilder:
- Tørrede linser (26,2 g)
- Gule ærter (22 g)
- Mandel (20,5 g)
- Tørrede kikærter(20,4 g)
- Tørrede brune bønner (18,9 g)
- Havregryn (13,3 g)
- Fuldkorns spagetti(13,1 g)
- Grahams knækbrød (13 g)
- Hvedekerner (10,7 g)
- Grovbolle (9,3 g)
Bemærk! Proteinindholdet i de tørrede linser, bønner og ærter vil falde, når de opblødes i vand og koges.