Lav dine egne ristede løg
Du skal bruge 2 løg, mel og olie
Skær 2 almindelige zittauerløg i meget tynde skiver. Mandolinjernet er godt. Hvis du bruger kniv, skal den være meget skarp. Vrid løgskiverne fra hinanden, skil dem ad, og kom dem i en skål med cirka 2 dl mel.
Sådan opbevarer du løgene
Ristede løg skal opbevares i en lufttæt beholder. Tør beholderen grundigt af med et stykke køkkenrulle, fugt gør løgene bløde. Stil aldrig ristede løg i køleskabet.
Vend de tynde skiver med mel
Mel får løgskiverne til at være lidt tykke og kraftige, som dem vi køber færdige. Vend løgskiverne med melet i skålen. Hæld bagefter løgene i en sigte, så det overflødige mel drysser af.
Varm olien op en gryde
Steg løgskiverne i en tykbrundet gryde, hvor olien står 1 ½ centimeter op. Varm først 2-3 dl olivenolie op ved jævn varme i cirka 8 minutter. Stik den svovlfrie ende af en tændstik ned i olien. Når det bobler omkring træet, er olien klar. Hæld løgene ned i olien et par skefulde ad gangen, skru ned, og steg dem, til de er gyldne. Det kan tage 3-4 minutter. Saml løgene op med en hulske, læg dem på et stykke køkkenrulle og steg et nyt hold, til du er færdig. Drys løgene med fint salt.
Prøv løg til fisk og wok
Nu har du ristede løg til alle dine ristede løg-klassikere. Brug dem på kartoffelmad med mayonnaise, roastbeef med remoulade, i hotdog og på spegepølse. Prøv også ristede løg i nye sammenhænge. De er lækre på wokmad og på et stykke dampet fisk.