Chokolademazarin med kokos
BAGVæRK

Chokolademazarin med kokos

En lækker, blød kokosmazarin med mild chokoladesmag. Kagen holder sig saftig i flere dage. Server chokolademazarinen som den er eller med friske tropefrugter, mangosorbet eller klassisk vaniljeis til.
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Dejen

100 g kokosmel eller kokosflager
200 g smør
50 g marcipan
110 g rørsukker
1 knsp. salt
3 stk. æg
25 g hvedemel
100 g mørk chokolade smeltet

Flydende chokoladeganache

75 g fløde
75 g mørk chokolade
20 g smør

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft.
  2. 2
    Hak kokossen fint i en blender eller minihakker. Bland hvedemelet sammen med det helt fintmalede kokosmel.
  3. 3
    Pisk smør, marcipan, sukker og salt i 5-7 min. til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i, et af gangen, og vend herefter melet og så den smeltede chokolade i.
  4. 4
    Fordel dejen i en lille, smurt springform og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 min til den er let fast, men gerne stadig en lille smule blød i midten. Lad mazarinen køle af.
  5. 5
    Mens kagen bager, laver du chokoladeganache ved at varme piskefløden i en kasserolle. Tag den af varmen, når den er gennemvarm og næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen og lad den stå, uden at røre i 1-2 min. Rør herefter i midten af kasserollen, indtil chokoladen og fløden blander sig. Tilsæt smør og fortsæt med at røre indtil saucen er blød og ensartet. Hæld chokoladeganache udover kagen og server!

Tip!

Gør kagen hvede- og glutenfri, ved at erstatte hvedemelet med rismel eller boghvedemel. Brug smuttede mandler eller mandelmel i stedet for kokosflager. Smag toppingen til med lidt god mørk om, så bliver mazarinen lidt mere ”voksen” i smagen.