Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad
AFTENSMAD

Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad

Herlig, rustik sensommer/efterårsmad til dig og din familie. Vi laver både roastbeef og rodfrugter i ovnen.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

ingredienser

1.5 kg rodfrugter (persillerod, gulerødder, knoldselleri og kartofler)
1 kg roastbeef
- salt og peber
2 dl. hvidvin
1 dl. piske-fløde
4 spsk. friskrevet peberrod
- smør og olie

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt varmluftsovnen på 225 grader.
  2. 2
    Skær kartofler og grøntsager i mindre, ca. 2 cm brede stykker.
  3. 3
    Fordel dem i bunden af en bradepande.
  4. 4
    Vend rodfrugterne med salt og peber.
  5. 5
    Bland vin, fløde og peberrod i en skål.
  6. 6
    Hæld over grøntsagerne.
  7. 7
    Stil fadet i ovnen i ca. 45 minutter.
  8. 8
    Krydr roastbeefen med salt og peber og gnid den i olie.
  9. 9
    Læg roastbeefen i en bradepande og stik stegetermometeret ind i centrum af kødet.
  10. 10
    Sæt kødet i ovnen i ca. 20 minutter, indtil temperaturen viser det, du ønsker.
  11. 11
    Hvis du ønsker, at din roastbeef skal være rosa, tager du den ud af ovnen, når centrumtemperaturen er 60 grader.
  12. 12
    Gennemstegt er den ved 65-68 grader.
  13. 13
    Server kødet skåret i tynde skiver med grøntager og sauce – gerne dekoreret med blade fra sellerien.