Stegte sild med mørkt lagerøl, laurbærblade og rødløg
AFTENSMAD

Stegte sild med mørkt lagerøl, laurbærblade og rødløg

Stegte sild er et must på frokostbordet til jul, men smager forrygende hele året rundt. Husk at lade sildene trække mindst 12 timer, før de serveres. 
  • 10 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

66 cl. mørkt lagerøl
l. lagereddike
300 g sukker
5 stk. peberkorn
1 stk. laurbærblad
lidt salt og sort peber
2 tsk. rødløg
10 stk. sildefileter
10 tsk. Fiskesennep
2 dl. rugmel Brug så meget rugmel der skal til, for at sildefileterne dækkes til

Sådan gør du

  1. 1
    Klargør sildefileterne og klip rygfinnen væk.
  2. 2
    Krydr dem indvendig med lidt salt og peber.
  3. 3
    Smør indersiden med en teskefuld fiskesennep og luk sildefileterne på tværs.
  4. 4
    Vend fileterne i rugmel og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme.
  5. 5
    Kog mørkt øl, lagereddike, sukker, peberkorn og laurbærblad op.
  6. 6
    Skær rødløgene i 3 mm tynde ringe og lad dem koge med i 1 min.
  7. 7
    Tag lagen fra, kog og lad den stå og køle.
  8. 8
    Hæld den over de stegte sild, når den er ca. 50° varm og stil det på køl.
  9. 9
    Lad den trække i mindst 12 timer, eller opbevar dem på køl op til en 1 uge.