Stegte sild med mørkt lagerøl, laurbærblade og rødløg
- 10 Personer
- 20 Minutes
Ingredienser
66 cl. | mørkt lagerøl |
l. | lagereddike |
300 g | sukker |
5 stk. | peberkorn |
1 stk. | laurbærblad |
lidt | salt og sort peber |
2 tsk. | rødløg |
10 stk. | sildefileter |
10 tsk. | Fiskesennep |
2 dl. | rugmel Brug så meget rugmel der skal til, for at sildefileterne dækkes til |
Sådan gør du
-
1Klargør sildefileterne og klip rygfinnen væk.
-
2Krydr dem indvendig med lidt salt og peber.
-
3Smør indersiden med en teskefuld fiskesennep og luk sildefileterne på tværs.
-
4Vend fileterne i rugmel og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme.
-
5Kog mørkt øl, lagereddike, sukker, peberkorn og laurbærblad op.
-
6Skær rødløgene i 3 mm tynde ringe og lad dem koge med i 1 min.
-
7Tag lagen fra, kog og lad den stå og køle.
-
8Hæld den over de stegte sild, når den er ca. 50° varm og stil det på køl.
-
9Lad den trække i mindst 12 timer, eller opbevar dem på køl op til en 1 uge.